Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Κατασκευή νέου δικτύου λυμάτων στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυθιών

Κατασκευή νέου δικτύου λυμάτων στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυθιών

0
Dodekanisos

Τη σύμβαση για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων αγωγού βαρύτητας, συνολικού μήκους 750 μέτρα, σε συνέχεια του υφιστάμενου και τη σύνδεση του με νέο, προκειμένου το δίκτυο να συνεχιστεί προς τον οικισμό Καλυθιών, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Αναλυτικότερα το έργο «Σύνδεση Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Ε Καλλιθέας με το δίκτυο ακάθαρτων» θα κατασκευαστεί μπροστά από το κλειστό Γυμναστήριο και θα συνδέσει το κτίριο και την ευρύτερη περιοχή, με τον κύριο αγωγό λυμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 122.922 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται κοπή των ασφαλτικών στρώσεων, κατασκευή δικτύου από σωλήνες, επίχωση ορυγμάτων, κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων, όπως και φρεάτια ελέγχου σε κάθε αλλαγή διευθύνσεως ή κλίσεως του αγωγού.
«Προσπαθούμε μαζί με τα νέα να ολοκληρώσουμε όλα τα παλιά έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου με την ανάδοχο εταιρία Τσακίρη ΕΚΤΕΡ Ο.Ε. και συμπλήρωσε. «Χρησιμοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, με στόχο την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας, μέσα από την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων, που έχουμε εντάξει στο τεχνικό μας πρόγραμμα». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του έργου. «Η κατασκευή του νέου δικτύου θα καταστήσει λειτουργικό το Κλειστό Γυμναστήριο και θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της».
Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, έχει καθοριστεί στις 120 ημερολογιακές ημέρες (4 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments