Αρχική Videos “Καταρρίψτε Ρωσικά αεροπλάνα αν απειλούν τα περιουσικά μας στοιχεία!”

“Καταρρίψτε Ρωσικά αεροπλάνα αν απειλούν τα περιουσικά μας στοιχεία!”

0

Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση που έκανε ο Ρεμπουπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ με αφορμή το περιστατικό με το Αμερικανικό drone που κατέπεσε στην Μαύρη Θάλασσα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ πρότεινε να …ανοίξουν πυρ εναντίον Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που αναχαιτίζουν Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη!

 

«Τι θα έκανε ο Ρόναλντ Ρίγκαν αυτή τη στιγμή; Θα άρχιζε να καταρρίπτει ρωσικά αεροπλάνα, αν απειλούσαν τα περιουσιακά μας στοιχεία», είπε στο Fox News σχολιάζοντας το περιστατικό. Το Πεντάγωνο κατηγόρησε τους Ρώσους πιλότους ότι διεξήγαγαν μη ασφαλείς αεροπορικούς ελιγμούς κοντά στο drone, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή επιτήρησης κοντά στην Κριμαία. Κάποια στιγμή ένα Su-27 φέρεται να χτύπησε την προπέλα του Reaper, με αποτέλεσμα να χαθεί στη θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις αναφορές για σύγκρουση και ισχυρίστηκε ότι το drone σταμάτησε μετά την εκτέλεση ενός ελιγμού. Ο πρεσβευτής της Μόσχας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, επεσήμανε ότι τα Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν όπλα δεν έχουν καμία δουλειά να πετούν κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Στο μεταξύ, τοποθέτηση για το θέμα έκανε και ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, λέγοντας ότι η συντριβή του αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα σηματοδότησε μια στιγμή μεγάλης έντασης στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. Προέτρεψε επίσης τη Δύση και τη Ρωσία να επιδείξουν προσοχή ώστε να αποφύγουν μια άμεση σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments