Αρχική Videos Καταρρέει η Γερμανική οικονομία, ο πληθωρισμός στο 10%!

Καταρρέει η Γερμανική οικονομία, ο πληθωρισμός στο 10%!

0

Για πρώτη φορά μετά τα μεταπολεμικά χρόνια, ο πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε ξανά στο όριο του 10%. Η τελευταία φορά που ο πληθωρισμός ήταν πάνω από 10 τοις εκατό ήταν το φθινόπωρο του 1951, όταν ήταν 11 τοις εκατό. Τον Αύγουστο του 2022, ο πληθωρισμός ήταν ακόμα 7,9%. Με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει πλέον να είναι επίσης σαφές ότι ο ρυθμός πληθωρισμού για το σύνολο του έτους θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Γερμανίας. Το προηγούμενο υψηλό, επίσης από το 1951, ήταν 7,6 τοις εκατό. Ο Georg Thiel, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, δήλωσε:

«Οι κύριοι λόγοι για τον υψηλό πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών για τα ενεργειακά προϊόντα. Αλλά βλέπουμε επίσης όλο και περισσότερες αυξήσεις τιμών για πολλά άλλα αγαθά, ειδικά τα τρόφιμα».

Οι καταναλωτές έπρεπε να πληρώσουν 43,9% περισσότερο για ενέργεια τον Σεπτέμβριο από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης υπερδιπλασιάστηκαν (συν 108,4 τοις εκατό), το φυσικό αέριο έχει γίνει ακριβότερο κατά 95,1 τοις εκατό. Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πλέον αυξηθεί κατά 21%. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 18,7% μέσα σε ένα χρόνο. Προκειμένου να ανακουφίσει καταναλωτές και εταιρείες ενόψει των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μια προστατευτική ασπίδα ύψους έως και 200 ​​δισεκατομμυρίων ευρώ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments