Αρχική Videos Καταργεί τους περιορισμούς και η Νορβηγία

Καταργεί τους περιορισμούς και η Νορβηγία

0

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς της για τον κορωνοϊό παρά την αύξηση των μολύνσεων της Omicron, λέγοντας ότι η κοινωνία πρέπει να «ζήσει» με τον ιό. Η παραλλαγή Omicron έχει προκαλέσει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Νορβηγία, αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για βαριά πάσχοντες ασθενείς με κορωνοϊό δεν έχουν αυξηθεί.

Ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Store (Γιόνας Γκαρ Στούρε) σε δηλώσεις που έκανε είπε: «Φτάσαμε επιτέλους στο σημείο όπου μπορούμε να άρουμε πολλά από τα μέτρα υγείας με τα οποία έπρεπε να ζήσουμε αυτόν τον χειμώνα. Θα πρέπει να ζήσουμε με υψηλό επίπεδο μολύνσεων και μπορούμε να το κάνουμε».

Επιπρόσθετα, οι Νορβηγοί δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα εάν έχουν επαφή με μολυσμένο άτομο, αν και συνιστάται η καθημερινή εξέταση για πέντε ημέρες. Η περίοδος απομόνωσης για τα κρούσματα Covid θα μειωθεί από έξι σε τέσσερις ημέρες. Η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική και απεριόριστος αριθμός ατόμων θα μπορούν να επισκέπτονται άλλα νοικοκυριά και να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις. Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη σκανδιναβική χώρα δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε δοκιμές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments