Αρχική Videos Καταπέλτης ο Κούβελας, “συνεχίζουμε να πετάμε χαρταετό”, είπε

Καταπέλτης ο Κούβελας, “συνεχίζουμε να πετάμε χαρταετό”, είπε

0
Dodekanisos

Καταπέλτης ήταν για μια ακόμα φορά ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατρεπτικό Δελτίο» εφ’ όλης της ύλης με αφορμή και τη μετάλλη όμικρον. Αναφορικά με τις δόσεις των εμβολίων τόνισε τα εξής:
«Τα εμβόλια έχουν αιτηθεί άδεια για δυο δόσεις. Δεν έχουμε πει οι εταιρείες τρεις, τέσσερις, πέντε, δεκαπέντε και δεν υπάρχουν μελέτες που να το υποστηρίζουν. Ή αν θέλετε δεν υπάρχουν μελέτες του μεγέθους της αρχικής αδειοδότησης. Όταν λοιπόν με το καλό θα πάρουν άδεια το 2023, θα είναι για δυο δόσεις και εμείς …θα έχουμε κάνει 27! Επίσης δεν ξέρουμε καθόλου, σε αυτά τα υπό έγκριση προϊόντα τι ακριβώς θα συμβαίνει. Γιατί; Γιατί η πολιτεία δεν έχει βάλει σαν προϋπόθεση της χρήσης την υποχρεωτική αναφορά της κίτρινης κάρτας. Κίτρινη κάρτα και σε αστοχία, δηλαδή, είμαι εμβολιασμένος και κόλλησα και σε παρενέργεια. Δηλαδή εμβολιάστηκα την προηγούμενη εβδομάδα και έπαθα συγκοπή και πέθανα. Αυτά τα δυο είναι βασικά στοιχεία που δεν τα κάνουμε και συνεχίζουμε να πετάμε χαρταετό».

Ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε και πάλι στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης:
«Εάν δεν έχουμε ένα καλό σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης που να καταγράφονται οι θάνατοι μετά την 3η δόση για να δούμε αν αυτοί ανά ηλικιακή ομάδα έχουν αυξημένη συχνότητα ή δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε, υπάρχει θέμα». Καταπέλτης ήταν για μια ακόμα φορά ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας μιλώντας στην εκπομπή «Ανατρεπτικό Δελτίο». Ο ίδιος πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Θα πρέπει λοιπόν να βγει ο Υπουργός Υγείας με ποιον τρόπο έχει δώσει εντολή στα νοσοκομεία και παντού όσοι είναι τριπλό εμβολιασμένοι και πεθαίνουν ή έχουν έμφραγμα ή έχουν πόνους ή νοσούν, να στέλνουν κίτρινη κάρτα. Αυτό είναι πολύ ουσιαστικό για να μπορούμε να ελέγχουμε τα προϊόντα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments