Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Καταγγελία συμπολίτη μας για καθυστέρηση κι ολιγωρία του ΕΚΑΒ Ρόδου

Καταγγελία συμπολίτη μας για καθυστέρηση κι ολιγωρία του ΕΚΑΒ Ρόδου

0
Dodekanisos

Καταγγελία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά, έκανε στο news12, ο συμπολίτης μας κ. Γιάννης Συμιακός.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος αναφέρει, χθες Κυριακή κατά τις 3 το μεσημέρι εκάλεσαν το ασθενοφόρο στου Αφάντου, να παραλάβει την 62χρονη θεία του, η οποία είχε επιβαρυμένο ιστορικό λόγω σακχάρου και παρουσίασε έντονο πρόβλημα δύσπνοιας.

Το ασθενοφόρο έφτασε τελικά  μια ώρα μετά και με την βοήθεια την δική τους επιβίβασαν την θεία του, που συνοδεία της μητέρας του ξεκίνησε για το νοσοκομείο στη Ρόδο.

Καθώς ο κ. Συμιακός βρισκόταν καθ’οδόν κι ο ίδιος για το νοσοκομείο, έλαβε κλήση από την μητέρα του που τον ενημέρωνε ότι εκείνοι με το ασθενοφόρο κατευθύνονται προς τον Αρχάγγελο!

Φθάνοντας στο νοσοκομείο κατευθύνεται στο κέντρο του ΕΚΑΒ προκειμένουνα ενημερωθεί για αυτήν την ταλαιπωρία κι ο άνθρωπος που ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο του δήλωσε  ότι με δική του πρωτοβουλία βρίσκονται στον Αρχάγγελο, προκειμένου να αλλάξουν ασθενοφόρα γιατί το δικό τους στερείται κλιματισμού που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της ασθενούς.

Ωστόσο, άκουσε από την εδοεπικοινωνία ότι αυτό που αρχικά τους μετέφερε με τον κωδικό Μ2, είναι εφοδιασμένο με κλιματισμό, οπότε αναρωτιέται προς τι όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Αποτέλεσμα αυτού και των επιπλέον χιλιομέτρων που έγιναν, ήταν η θεία του τελικά να φτάσει στο νοσοκομείο δυο ώρες μετά, δηλαδή στις 5 το απόγευμα και γύρω στις 7 δυστυχώς να καταλήξει.

Ο κ. Συμιακός έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η θεία του είχε επιβαρυμένο ιστορικό αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν δεν υπήρχε εξ’αρχής η καθυστέρηση του ασθενοφόρου να φτάσει στου Αφάντου κι από εκεί μέσω Αρχαγγέλου, να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Όπως μας είπε, θα προτιμούσε να του πουν ευθέως ότι το όχημα έχει βλάβη, ή δεν έχει καύσιμα να επιστρέψει στη Ρόδο, από το να τον κοροϊδεύουν με την δήθεν έλλειψη κλιματισμού.

Σε ερώτησή μας αν θα κινηθεί νομικά εναντίον του ΕΚΑΒ, μας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται γιατί αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες κι απαιτούν αρκετά χρήματα. Ο άνθρωπός τους είχε προβλήματα υγείας και το γνώριζαν.

Η δημοσιοποίηση γίνεται, έτσι ώστε οι αρμόδιοι να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι την επόμενη φορά γιατί κάποιος συνάνθρωπός μας μπορεί να μπει σε περιπέτειες που ίσως έχουν και τραγική κατάληξη για την υγέια του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments