Αρχική Videos Καταγγελίες πολιτών για τα ΜΜΜ – «Είμαστε σαν σαρδέλες»

Καταγγελίες πολιτών για τα ΜΜΜ – «Είμαστε σαν σαρδέλες»

1
Dodekanisos

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αύξηση των  επιβατών στα ΜΜΜ. Οι πολίτες αντιδρούν και καταγγέλλουν πως στοιβάζονται σαν «σαρδέλες».

Σε έναν πραγματικό αγώνα αντοχής έχουν μετατραπεί οι καθημερινές μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής οι βασικές οδικές αρτηρίες μετατρέπονται σε πάρκινγκ. Προκαλώντας νευρικότητα και δυσφορία στους οδηγούς.

Η πληρότητα με το ΦΕΚ της 3ης Οκτωβρίου έχει οριστεί στο 65%, όμως το επιβατικό κοινό αλλά και οι οδηγοί ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Καθώς «στοιβάζονται» σαν «σαρδέλες» ο ένας πάνω στον άλλο.

Οι πολίτες διαφωνούν κάθετα στο ενδεχόμενο η πληρότητα στα ΜΜΜ να αυξηθεί στο 85%. Όπως έχει προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

«Ποιοι 85%; Είμαστε σαν σαρδέλες με το 65% που υποτίθεται πως ισχύει σήμερα. Μόνο στα χαρτιά ισχύουν αυτά. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος» καταγγέλλουν στο Newsbomb.gr οι επιβάτες. «Ούτε καν τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν τηρούν ορισμένοι πολίτες». «Αναγκαζόμαστε να φοράμε δίπλες και τριπλές μάσκες για να προστατευτούμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα ΜΜΜ, αναγκάζονται να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους για να πάνε στις δουλειές τους, φοβούμενοι ότι θα αναγκαστούν να «σφηνωθούν» και να κινδυνέψει η υγεία τους. Γι’ αυτό, κυρίως στις ώρες αιχμής στο κέντρο της Αθήνας γίνεται «κόλαση» στους δρόμους.

Με την έναρξη του δακτυλίου οι επιβάτες φοβούνται πως η κατάσταση θα χειροτερέψει. Καθώς περισσότεροι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. «Η μόνη λύση είναι να υπάρξουν περισσότερα δρομολόγια και όχι περισσότερος κόσμος» ανέφεραν οι πολίτες.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ελλάδα, με τις φωτογραφίες να επαληθεύουν τις καταγγελίες των …. Ότι δηλαδή στοιβάζονται σαν… «σαρδέλες» μέσα σε […]