Αρχική Επικαιρότητα Καταγγελία από φοιτητές για συνωστισμό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Καταγγελία από φοιτητές για συνωστισμό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

0
foititikanea.gr
Dodekanisos

Δεν μας χωράνε οι αίθουσες καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» οι φοιτητές Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Καταγγέλλουν την δημιουργία απαράδεκτου συνωστισμού σε ορισμένα μαθήματα. Περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολούθησαν μάθημα καθήμενοι στο πάτωμα ή ακόμα και όρθιοι.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα», οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τρίτη (5/10), μία ημέρα μετά το άνοιγμα των πανεπιστημίων οι δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, ήρθαν αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι φοιτητές μεταφέρθηκαν για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Χημικής Θερμοδυναμικής στην αίθουσα του καινούργιου κτηρίου του τμήματος. Μία αίθουσα υπερβολικά πολύ μικρή για τον όγκο των φοιτητών. Με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός. Ενώ περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολούθησαν το μάθημα καθήμενοι στο πάτωμα ή όρθιοι. Παράλληλα, οι φοιτητές του τρίτου έτους του Τμήματος άλλαξαν τρεις φορές αίθουσα για το μάθημα των Χημικών Διεργασιών. Γιατί είτε δεν υπήρχε χώρος για όλους τους φοιτητές, είτε διεξαγόταν μάθημα άλλου έτους ή άλλου τμήματος. 

Αναλυτικά η χαρακτηριστική καταγγελία των φοιτητών

«Οι φοιτητές έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας. Αγωνιζόμαστε εδώ και ένα χρόνο για το ασφαλές άνοιγμα των Σχολών. Διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας με υποδομές, αίθουσες, προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει όμως να «κάνει τον κινέζο». Να αγνοεί τα αιτήματά μας και να μην παίρνει στην πράξη κανένα ουσιαστικό μέτρο. Μήπως δεν ήταν αρκετός 1,5 χρόνος για να προετοιμάσει το άνοιγμα; Ήταν αρκετός πάντως για να φέρει δύο αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και να υποβαθμίσει κι άλλο τις σπουδές μας. Μήπως δεν είχε λεφτά; Είχε πάντως 30 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για να “ενισχύσει”  τα κερδοφόρα ερευνητικά προγράμματα. Μήπως δεν υπάρχουν οι υποδομές; Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεράστια κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δημοσίου για να κάνουμε μάθημα χωρισμένοι σε τμήματα. Αλλά θέλουν να τα “αξιοποιούν” επιχειρηματικά για να βγάλουν κέρδη. Ως εδώ. Είναι στο χέρι μας μέσα από το φοιτητικό μας σύλλογο να παλέψουμε, για να κρατήσουμε τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή. Καλούμε σε κινητοποίηση στο Τμήμα των καθηγητών στις 9.30 στο μεταβατικό κτήριο», έκλεισε η καταγγελία τους.














0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments