Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Kαταδικάζουν σε ξαφνικό θάνατο την ΕΑΣΔ και την ΚΑΙΡ!

Kαταδικάζουν σε ξαφνικό θάνατο την ΕΑΣΔ και την ΚΑΙΡ!

0
Dodekanisos

Οι πάσης φύσεως καρεκλοκένταυροι, που έφεραν την χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα- ποιος ξέρει εξυπηρετώντας τι και ποιον, όχι πάντως το δημόσιο συμφέρον- ξαναχτύπησαν, απειλώντας αυτή την φορά την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου και την ιστορική ΚΑΙΡ με ξαφνικό θάνατο.

Έξι μήνες χρειάζεται  η ΕΑΣΔ για να “βγει από την εντατική” και να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της , ώστε να ενταχθεί  στον νόμο για τα κόκκινα δάνεια και να  μην βάλει λουκέτο. Το περιθώριο λοιπόν αυτό δεν της δίνεται από το τοπικό παράρτημα του ΕΦΚΑ, που αξιώνει τον άμεσο  πλειστηριασμό ακινήτου της Ένωσης, λόγω χρεών προς το πρώην ΙΚΑ. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το ταμείο ασφαλίσεων  θα βγει ζημιωμένο από αυτήν την εξέλιξη καθώς  το 75% των χρημάτων από την εκποίηση του ακινήτου θα διοχετευθεί στην τράπεζα.  Σε αντίθετη περίπτωση και αν δοθεί εξάμηνη πίστωση θα πάρει όλα τα χρήματα που του οφείλονται χωρίς τις προσαυξήσεις.

Εμείς βεβαίως στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια της Ένωσης, εκτιμώντας ότι είναι καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας καθώς μόνο ζημιογόνα θα είναι η “καταδίκη” της . Αυτό δεν σημαίνει ότι, παραγνωρίζουμε  το γεγονός ότι υπήρξαν και από την πλευρά της, διαχρονικά λάθη και παραλείψεις τα οποία, αν τελικά της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, ώστε τα επόμενα βήματα να είναι πιο “υγιή” και σταθερά με στόχο την εξυγίανση της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments