Αρχική Videos Καταδικάστηκε ο Ιμάμογλου, “τίποτα δεν τελειώνει εδώ”, δήλωσε ο ίδιος

Καταδικάστηκε ο Ιμάμογλου, “τίποτα δεν τελειώνει εδώ”, δήλωσε ο ίδιος

0

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε φυλάκιση επιβάλλοντας του και πολιτική απαγόρευση, λίγους μήνες πριν τις εκλογές της χώρας και ενώ θεωρείται ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία της χώρας. Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών για προσβολή δημοσίων αξιωματούχων σε μια ομιλία που έκανε μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης το 2019.

Η ποινή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από το Εφετείο το αμέσως επόμενο διάστημα. Λίγες ώρες μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, ο Ιμάμογλου πραγματοποίησε ομιλία έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του.

«Μάλλον έχουν καταλάβει ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά μας στις κάλπες και επέλεξαν αυτή την οδό. Αυτή είναι η στρεβλή οδός, γιατί θα έρθει εκείνη η μέρα που ακόμα κι αυτοί που πολιτικοποιούν τη δικαιοσύνη θα την έχουν ανάγκη. Τίποτα δεν τελειώνει εδώ», είπε μεταξύ άλλων ο Ιμάμογλου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments