Αρχική Videos Κατά της “θεωρίας του φύλου” τάχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

Κατά της “θεωρίας του φύλου” τάχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

0

«Επικίνδυνη ιδεολογία» χαρακτήρισε αυτή που σχετίζεται με το φύλο ο Πάπας Φραγκίσκος με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής. Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι υποστηρικτές του είναι αφελείς αν πιστεύουν ότι βρίσκονται στο «μονοπάτι της προόδου» και πρόσθεσε και τα εξής:
«Η ιδεολογία του φύλου, σήμερα, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ιδεολογικούς αποικισμούς . Γιατί είναι επικίνδυνο; Γιατί θολώνει τις διαφορές και την αξία ανδρών και γυναικών».

Ο ποντίφικας έχει μιλήσει επανειλημμένα κατά της θεωρίας του φύλου όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που έχει τονίσει την ανάγκη να είναι φιλόξενος και να παρέχει ποιμαντική φροντίδα στα άτομα αυτά.  Για παράδειγμα, έχει παρομοιάσει την ιδεολογία του φύλου με πυρηνικά όπλα και γενετική χειραγώγηση και έχει προειδοποιήσει ότι είναι μέρος ενός «παγκόσμιου πολέμου» ενάντια στον γάμο και την οικογένεια.

Έχει χρησιμοποιήσει συχνά τον όρο «ιδεολογικός αποικισμός» σε σχέση με περιπτώσεις στις οποίες οργανώσεις και κυβερνήσεις με επιρροή απαιτούν από τις αναπτυσσόμενες χώρες να αποδεχθούν τις αμβλώσεις, την αντισύλληψη και τις δυτικές αξίες προτού λάβουν χρήματα για βοήθεια».

Το γραφείο του Βατικανού που παρέχει επίσημη καθοδήγηση στα καθολικά σχολεία, εξέδωσε ένα έγγραφο τον Ιούνιο του 2019 που απορρίπτει την ιδεολογία του φύλου ως «τίποτα περισσότερο από μια μπερδεμένη έννοια της ελευθερίας στη σφαίρα των συναισθημάτων και των επιθυμιών». Πρόσθεσε ότι τέτοιες θεωρίες επιδιώκουν να «εκμηδενίσουν την έννοια της φύσης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments