Κατά της στρατιωτικής επέμβασης στο Νίγηρα τάχθηκε η Αφρικανική Ένωση

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos

Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας (PSC) της Αφρικανικής Ένωσης τάχθηκε κατά της ανάπτυξης ενόπλων στρατευμάτων στον Νίγηρα για την απελευθέρωση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μπαζούμ και την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, ανέφερε την Τετάρτη η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Αυτό έρχεται μετά τη συνάντηση του συμβουλίου στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα τη Δευτέρα για να συζητήσει την κατάσταση στο Niamey και τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή της.

Ο Μπαζούμ ανατράπηκε στις 26 Ιουλίου από μέλη της δικής του προεδρικής φρουράς, προκαλώντας οργή από τα δυτικά έθνη και τις περιφερειακές δημοκρατικές κυβερνήσεις, οι οποίες ζήτησαν την ανατροπή του πραξικοπήματος.
Την περασμένη εβδομάδα, η ECOWAS ενέκρινε την ενεργοποίηση μιας εφεδρικής δύναμης για πιθανή χρήση κατά των ηγετών του πραξικοπήματος, με τους αρχηγούς του στρατού του μπλοκ να συνεδριάζουν την Πέμπτη και την Παρασκευή για να προετοιμαστούν για στρατιωτική επέμβαση εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, το PSC, το όργανο που είναι υπεύθυνο για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα επίλυσης συγκρούσεων στην Αφρική, αποφάσισε να αποσυνδεθεί από τη χρήση βίας στο Niamey, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Le Monde. Ο Paul-Simon Handy, ανώτερος σύμβουλος πολιτικής στο Ινστιτούτο Μελετών Ασφάλειας, είπε στη Le Monde ότι η ECOWAS θα δυσκολευτεί να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στο Niamey χωρίς την έγκριση της Αφρικανικής Ένωσης.

koliadis_banner
koliadis_banner
Προηγούμενο άρθρο“Αναψαν φωτιές οι Ρώσοι, “οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια νέα πανδημία!”
Επόμενο άρθροΑύξηση προϋπολογισμού για το υπό κατασκευή Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείου Τήλου
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments