Αρχική Videos Κατά της αποστολής Leopard στην Ουκρανία οι μισοί Γερμανοί

Κατά της αποστολής Leopard στην Ουκρανία οι μισοί Γερμανοί

0

Αντίθετοι με την παράδοση των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί Γερμανοί. Αυτό είναι το αποτέλεσμα πρόσφατης δημοσκόπησης που έκανε το Yougov. Το Κίεβο πιέζει εδώ και καιρό την Γερμανία για το συγκεκριμένο υλικό. Μέχρι στιγμής όμως δεν το έχει πάρει.

Η δημοσκόπηση ανέφερε ότι το 45% των ερωτηθέντων ήταν αντίθετο με την αποστολή των αρμάτων μάχης. Ένα άλλο 33% τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς. Το υπόλοιπο 22% αναποφάσιστοι. Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι μόνο μεταξύ των υποστηρικτών του Γερμανικού Κόμματος των “Πρασίνων”, ο αριθμός εκείνων που υποστηρίζουν την κίνηση υπερβαίνει τον αριθμό των σκεπτικιστών, 50% έως 25%, αντίστοιχα. Μεταξύ των άλλων δύο μελών του κυβερνητικού συνασπισμού, τα στοιχεία φαίνονται διαφορετικά.

Το 41% ​​των υποστηρικτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δεν θα ήθελε να παραδοθούν γερμανικά τανκς στην Ουκρανία. Το 40% δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με μια τέτοια απόφαση. Από τις τάξεις του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, το 42% είναι κατά και το 33% είναι υπέρ. Ο μεγαλύτερος αριθμός κατά της αποστολής τανκς στο Κίεβο καταγράφηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του δεξιού Κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (76% κατά, 13% υπέρ). Και στο Αριστερό Κόμμα τα ποσοστά είναι 52% κατά, 32% υπέρ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα εξέφρασε τη λύπη του για την απροθυμία του Βερολίνου να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κιέβου για τα τανκς. Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει καταλάβει ποιοι είναι οι λόγοι για τον δισταγμό του Βερολίνου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments