Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Καρπαθάκης: «Μεγάλη ανάπτυξη στο beach volley»

Καρπαθάκης: «Μεγάλη ανάπτυξη στο beach volley»

0
16
Dodekanisos

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο επίσημο site της Ομοσπονδίας του βόλεϊ (http://www.volleyball.gr) ο Κώστας Καρπαθάκης. Ο Ρόδιος προπονητής των Εθνικών ομάδων Νέων της Κύπρου (και του Διαγόρα), μίλησε για το πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά αλλά και γενικότερα για την ενασχόληση του με το βόλεϊ. Διαβάστε:
Η φιλοσοφία πολλών στο ελληνικό βόλεϊ πως οι -πολλές- νησιωτικές περιοχές της χώρας που δεν μπορούν να «βγάλουν» ομάδα στις εθνικές κατηγορίες στο βόλεϊ σάλας, θα ήταν καλύτερο να επενδύσουν και να «φτιάξουν» ένα ή ακόμα και δύο ζευγάρια στο beach volley, βρίσκει μεγάλο σύμμαχο τον Κώστα Καρπαθάκη.

Ο νεαρός προπονητής σε σάλα και άμμο, που συμμετείχε με τις εθνικές ομάδες Κύπρου στο πρόσφατο προ-ολυμπιακό τουρνουά Νέων που έγινε στη Ρόδο, μίλησε στο volleyball.gr για την ανάπτυξη που έχει το beach volley στο νησί των Ιπποτών και τα δικά του όνειρα…

Ο 25άχρονος τεχνικός είχε την τύχη να πάρει μια πρώτη… γεύση από προπονητική, όταν πριν από επτά χρόνια τον κάλεσε ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Ρουμελιώτης να βοηθάει στην προετοιμασία των «ολυμπιακών διδύμων» Καραντάσιου / Αρβανίτη, Τσιαρτσιάνη / Κουτρουμανίδου.

«Έπαιζα βόλεϊ από επτά χρόνων, ενώ η πρώτη μου επαφή με το beach volley έγινε στα τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί που διοργανώθηκαν εδώ στη Ρόδο και ήμουν ball boy. Έκτοτε άρχισα να παίζω και beach volley και στα 18 μου πήγα στην Αθήνα για να ασχοληθώ πιο εντατικά με το άθλημα. Τότε, μου πρότεινε ο Μανώλης Ρουμελιώτης να πηγαίνω σαν βοηθός σε κάποιες προπονήσεις κι έτσι άρχισα να το βλέπω πιο… σοβαρά. Ξεκίνησα με ιδανικές συνθήκες και σίγουρα ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκε εκεί στα πρώτα μου βήματα.

Τα επόμενα δύο χρόνια συνεργάστηκα με τη «Beach life experience» ως προπονητής σε ερασιτέχνες αθλητές και στα juniors και το καλοκαίρι του 2011 δέχθηκα πρόταση από την ομοσπονδία Κύπρου να αναλάβω τα κλιμάκια. Έμεινα εκεί για δύο χρόνια και φέτος επέστρεψα στη Ρόδο. Λόγω της συνεργασίας μας την προηγούμενη διετία μού πρότειναν να αναλάβω τις ομάδες που θα συμμετείχαν στο προ-ολυμπιακό τουρνουά Νέων και έτσι τα παιδιά ήρθαν εδώ για δύο εβδομάδες και κάναμε προπονήσεις», αναφέρει για την πορεία του έως τώρα, που πάντως συνδυάζεται και με τη σάλα όντας προπονητής στον Διαγόρα.

Το προ-ολυμπιακό τουρνουά Νέων στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία από πλευράς Ρόδου και όπως όλοι οι συντοπίτες του έτσι και ο Κώστας Καρπαθάκης ευελπιστούν πως σύντομα θα ζήσουν στιγμές όπως πριν από μία δεκαετία με τα γήπεδα στημένα στην πλατεία Δημαρχείου, σε ένα νησί που το beach volley αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

«Η διοργάνωση του προ-ολυμπιακού τουρνουά ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρώτο μέλημα όλων εδώ στη Ρόδο είναι η ανάπτυξη στα μικρά παιδιά και είναι ευχάριστο που ήρθαν πολλά και πήραν παραστάσεις από μία διεθνή διοργάνωση. Έχουμε αρκετά παιδιά, που κάθε χρόνο αυξάνονται. Ήδη τέσσερις από τις πέντε ομάδες στο νησί έχουν ακαδημίες beach volley. Στη σάλα είναι δύσκολο να κάνεις ομάδα και να βρεις πάνω από έξι παιδιά για να ανέβεις σε εθνική κατηγορία και να αντέξεις και οικονομικά.

Στο beach volley όμως, μέσα από τόσα παιδιά που γεμίζουν τα γήπεδα στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρας, μπορείς να βρεις ένα, δύο ή και περισσότερα ζευγάρια που θα δουλέψουν εντατικά από μικρή ηλικία και θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν και το νησί μας αλλά και τη χώρα μας σε όλες τις διοργανώσεις. Κι αυτός είναι ο στόχος μας…», καταλήγει ο Κώστας Καρπαθάκης που έχει αναλάβει και προπονεί και τα πιτσιρίκια του Διαγόρα που θέλουν να ασχοληθούν με το ολυμπιακό άθλημα της άμμου…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments