Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Καρίκης: “Πάμε για την μεγάλη ανατροπή στον Δήμο”

Καρίκης: “Πάμε για την μεγάλη ανατροπή στον Δήμο”

0
Dodekanisos

Ανεβαίνουν οι τόνοι για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου

Με δεσμεύσεις, υποσχέσεις για σημαντικές ανατροπές , αυστηρή κριτική εναντίον  του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και γενικότερα κατά  του συνόλου της δημοτικής αρχής , ξεκίνησε  την προεκλογική του εκστρατεία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» Στράτος Καρίκης.

Σχεδόν δύο χρόνια πριν την διενέργεια των επόμενων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση  ο κ. Καρίκης αποφάσισε να ανακοινώσει την έναρξη του αγώνα  του ,  για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου , στο πλαίσιο της πολυπληθούς εκδήλωσης , που πραγματοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, στο ξενοδοχείο «ΠΛΑΖΑ» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης του.

Έχοντας στο πλευρό του  στενούς συνεργάτες του, όπως ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέργος Στάγκας και πολλούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του  , παρουσία δεκάδων συναδέλφων του, δικηγόρων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και απλών πολιτών παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του.

Ηχηρές παρουσίες και απουσίες

Στην κατάμεστη αίθουσα του «ΠΛΑΖΑ»  ξεχώρισαν ο ι παρουσίες του επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ  κ. Γιώργου Υψηλάντη και του περιφερειακού συμβούλου Κάλλιστου Διακογεωργίου, δημιουργώντας σχόλια για πιθανές συνεργασίες  ενώ  υπήρξαν και  ηχηρές απουσίες, όπως αυτή του τέως Δημάρχου Αρχαγγέλου Αλέκου Παππουρά.

Ο κ Υψηλάντης μάλιστα, απευθύνοντας χαιρετισμό εξήρε το πολιτικό ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κ.  Καρίκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ Στάγκας μίλησε για τα κακώς κείμενα στο νησί, τονίζοντας ότι επιτέλους η Ρόδος πρέπει να αποκτήσει την θέση, που της αρμόζει.

Αυστηρή κριτική στην δημοτική αρχή

Από την πλευρά του ο κ.   Καρίκης, υιοθετώντας για πρώτη φορά τόσο υψηλούς τόνους μίλησε για κόπωση και  κακή διοίκηση στον Δήμο, για έλλειψη οράματος και αποτελεσματικότητας σε όλους τους  σημαντικούς τομείς  . Καυτηρίασε την  μη  αντιμετώπιση  των μεγάλων ζητημάτων του νησιού αλλά   και των θεμάτων της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και πολλά άλλα. Κατηγόρησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του,  ότι έχουν απομονώσει τον Δήμο, κλείνοντας τις πόρτες στους δημότες,  φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει τον κ. Χατζηδιάκο «πρίγκιπα», την ανατροπή του οποίου, απ ότι φαίνεται θα επιδιώξει με σθένος.

Η ανατροπή ως κεντρικό σύνθημα

«Σε αντίθεση με τον κομματισμό, που επικρατεί αυτή την στιγμή στον Δήμο, εμείς δεν θα ζητήσουμε το χρίσμα από κανένα κόμμα, για να μην έχουμε δεσμεύσεις και διαχωριστικές γραμμές. Επενδύουμε στο νέο, καλώντας νέους ανθρώπους να σταθούν δίπλα μας , ώστε να συνδυάσουμε το νέο «αίμα» με την πείρα  παλαιών  σημαντικών  στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και υποσχόμαστε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες του Δήμου στους συμπολίτες μας» αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρίκης στην ομιλία του , έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την λέξη ανατροπή, ενώ- απαντώντας σε όσους τον θέλουν πιο δυναμικό- υπογράμμισε με έμφαση πως συνήθως οι ήρεμες δυνάμεις πετυχαίνουν σημαντικότερα πράγματα, σε σύγκριση με όσους υιοθετούν πομπώδεις συμπεριφορές.

Η τελευταία μάλιστα φράση με την οποία «φωτογραφίζει» τον  Κ.  Χατζηδιάκο  ως έχων πομπώδη αλλά αναποτελεσματική συμπεριφορά, σηματοδοτεί μια πολύ «θερμή» και μακρά προεκλογική περίοδο, στην οποία το σάιτ μας δηλώνει  παρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments