Αρχική Αθλητικά νέα Καρέ επιτυχιών για τα τμήματα βόλεϊ της Τελχινίδας

Καρέ επιτυχιών για τα τμήματα βόλεϊ της Τελχινίδας

0
Dodekanisos

Καρέ επιτυχιών για τα τμήματα βόλεϊ της Τελχινίδας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Οι γυναίκες έφθασαν στις έξι νίκες αφού επικράτησαν του Φοίνικα και της ΑΣΠΕΔ. Οι κορασίδες συνέχισαν την αήττητη πορεία τους νικώντας και τον Ήλιο. Ενώ οι παγκορασίδες μετά από ένα «χιτσκοκικό» τάι μπρέικ έφυγαν νικήτριες από το Ροδίων άθλησις.

Δύσκολη νίκη οι παγκορασίδες

ΡΣΦΠ Τελχινίς – Γυναίκες (Ρόδος, 29.01.2022)

Για το πρωτάθλημα παγκορασίδων η Τελχινίδα αγωνίσθηκε εκτός έδρας, το Σάββατο με το Ροδίων. Το 1ο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ των γηπεδούχων (25-23). Ενώ στο επόμενο η Τελχινίδα ήταν πιο αποτελεσματική (17-25) και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 3ο σετ οι αθλήτριες του Ροδίων δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις φιλοξενούμενες (25-12). Αλλά και πάλι τα κορίτσια της Κέλυς Δαουτοπούλου αντέδρασαν, πήραν το 4ο σετ με 21-25 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο καθοριστικό 5ο σετ το Ροδίων ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε διαδοχικά με 6-3, 11-4, 13-7 και έφθασε μια ανάσα από τη νίκη όταν προηγήθηκε με 14-8.

Στο σημείο εκείνο οι μικρές της Τελχινίδας βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, έπαιξαν χωρίς  λάθη και με ένα σερί 7 πόντων έφθασαν πρώτες σε ματς μπολ (14-15).

Το Ροδίων αντέδρασε προηγήθηκε με 16-15 αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενες έφθασαν σε άλλα δύο διαδοχικά ματς μπολ με 16-17 και 17-18. Το Ροδίων αφού ισοφάρισε και τις δύο φορές είχε μια ευκαιρία για τη νίκη όταν προηγήθηκε με 19-18 αλλά η Τελχινίδα ήταν αυτή που πήρε τελικά το σετ με 19-21 και έφυγε από το Ροδίων Παιδεία με τους δύο βαθμούς της νίκης.

Ροδίων άθλησις-ΡΣΦΠ Τελχινίς 2-3 σε 123΄(25-23 σε 27΄,17-25 σε 22΄, 25-12 σε 27΄, 21-25 σε 27΄και 19-21 σε 25΄)

Ροδίων άθλησις: (Νίκος Μακρής, Νικόλας Αρβανίτης) Νεφέλη Αμπελά, Αν. Ασημακοπούλου, Βαβ, Βυρίνη, Ραφ. Γενημανώλη, Χρ. Κουμαρου, Ιωάννα Κρόκου, Αθηνά Σκουμβρου και Κων/να Κρόκου.

Τελχινίς: (Κέλυ Δαουτοπούλου) Αγγελική Βήτου (λ), Νομική Γενναιοπούλου, Φωτεινή Γενναιοπούλου, Ιφιγένεια Γούδα, Χριστίνα Δογιάμα, Χριστιάνα Ελέζι (λ), Μιχαέλα Ευσταθίου, Αλεξία Λαμπριανού, Ευρυδίκη Μαθιουδάκη, Δέσποινα Μαστόρου, Γκιουλ Μπεκίρογλου, Χρυσή Παρίση, Αγάπη Ροδίτη και Ιωάνα μαρία Ζωγράφη.

Διαιτητές ήταν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Μαρίνα Παπαβασιλείου

Δύο ακόμη νίκες οι γυναίκες

Το Σάββατο στο Βενετόκλειο ο ΡΣΦΠ Τελχινίς φιλοξένησε την ΑΣΠΕΔ για το πρωτάθλημα γυναικών. Το 25-04 του 1ου σετ ίσως ήταν η αιτία χαλάρωσης των αθλητριών της Τελχινίδας και αφύπνισης των αντιπάλων της αφού τα επόμενα δύο σετ κρίθηκαν στους δύο πόντους και πήρε από ένα η κάθε ομάδα.

Ίδια ήταν η αγωνιστική εικόνα και στο 4ο σετ με την ΑΣΠΕΔ να προηγείται με 17-19. Η γηπεδούχος ομάδα αντέδρασε και με ένα σερί επτά πόντων πέρασε μπροστά με 24-19 για πάρει τελικά και το σετ με 25-21.

Σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς η Τελχινίδα «κατέβηκε» με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της που πάρα λίγο να της στοιχήσει. Ενώ οι αθλήτριες της ΑΣΠΕΔ ήταν πολύ αγωνιστικές και έπαιξαν με πάθος.

ΡΣΦΠ Τελχινίς-ΑΣΠΕΔ 3-1 σε 101′(25-04 σε 17΄, 26-24 σε 27΄, 24-26 σε 27 και 25-21 σε 30΄)

ΡΣΦΠ Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Μελίνα Γιακουμάρου, Νικολέτα Γκίκα (λ), Ηλιάνα Ζωγράφου, Κάλλια Θαρρενάκη, Σταυρούλα Καλιόζη, Βασιλική Λυκούδη, Ευρυδίκη Μαθιουδάκη, Γκιουλ Μπεκίρογλου, Λυδία Ξένου (λ), Θεοφανία Ραπατζίκου, Σεβγκή Τσερκές, Παρασκευή Τσιλιμίγκα, Αναστασία Τσιττά και Βασιλική Χρυσοβέργη.

ΑΣΠΕΔ: (Ανδρέας Μοσκιού) Αγάθη Μπόνη, Δήμητρα Τριανταφύλλου, Ελευθερία Αργυρη, Μαρία Ελευθεριάδη, Κατερίνα Καρβουνιάρη, Κική Μυρωνίδου και Γιοζεφίνα Ντάιγια.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ευθύμης Καλημεράκης και Άγγελος Μαρτζακλής.

Στον 2ο αγώνα των γυναικών η Τελχινίδα έπαιξε στο Βενετόκλειο με τον Φοίνικα. Στο ματς αυτό η κυπελλούχος Δωδεκανήσου παρουσιάστηκε με τις βασικές της μονάδες και δυσκολεύτηκε μόνο στην αρχή του 1ου και του 3ου σετ. Η πληρότητα στην εξάδα της και η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση των αθλητριών της ήταν τα στοιχεία που έκριναν τελικά την αναμέτρηση και έδωσαν στην Τελχινίδα, σε σχεδόν μία ώρα αγώνα, ένα ακόμα τρίποντο.

ΡΣΦΠ Τελχινίς-ΑΕΣΠ Φοίνικας 3-0 σε 64΄(25-18 σε 22′, 25-16 σε 17΄ και 25-18 σε 25΄)

ΡΣΦΠ Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Σταματίνα Γκιζέττη (5π), Ραφαέλλα Ζωγράφη (11π), Σταυρούλα Καλιόζη, Ραφαηλία Κουφομανώλη (λ), Σταυρούλα Μαργαρίτη (8π), Βάγια Ντουμπλέρη (5π), Πάολα Σουσάρι (4π), Ειρήνη Σφυρίου (12π), Αριέτα Τερζίου (4π) και Βασιλική Χρυσοβέργη.

Φοίνικας: (Νίκος Αντωνιάδης) Ειρήνη Γεράκη, Ραφαέλλα Γιάννη, Καθολική Κουκιά, Καλλιόπη Κουκιά (λ), Ραφαέλλα Κουκιά, Ηλιάνα Νόβα, Ελένη Πότσου, Αλεξάνδρα Τοντόροβα, Γεωργία Τριανταφύλλου και Φωτεινή Φιλίππου,

Διαιτητές ήταν η Μαίρη Παπαδούλη, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Μαρίνα Παπαβασιλείου.

«Πέντε στα πέντε» οι κορασίδες

Το «πέντε στα πέντε» έκαναν οι κορασίδες της Τελχινίδας αφού νίκησαν και τον Ήλιο στην Ιαλυσό. Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της η ομάδα του Νίκου Τσιντομηνά έκανε, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ακόμη μια νίκη και παράμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

ΑΣ Ήλιος-ΡΣΦΠ Τελχινίς 0-3 σε 68΄(16-25 σε 23΄, 20-25 σε 20΄και 21-25 σε 25΄)

Ήλιος: Δήμητρα Πιχιβε, Ελευθερία Καστανάκη, Άννα-Μαρία Δοξάκη, Ελευθερία Κλάδου, Σταματία Σκυλουράκη, Μαστη, Δέσποινα Εμμανουήλ

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Χρυσή Παρίση, Νικολέτα Γκίκα, Αλέξια Γκιάτα, Μιχαέλα Ευσταθίου, Κων/να Μωραΐτη, Κων/να Ξενακίδου, Σεβγκή Τσερκές, Ιφιγένεια Γούδα, Κατερίνα Σταμάτη, Αλεξία Λαμπριανού (λ), Κατερίνα Γκλάρα (λ), Βέρα Κρανιδιώτη, Λυδία Ξένου και Βιβή Μαγριπλή.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Σάββας Πάττας και Στέφανος Τσαλίκης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments