Καραντίνα στους Βρετανούς τουρίστες βάζει η Ιταλία

Ανησυχία για το νέο στέλεχος Δέλτα

Γράφει ο Παναγιώτης Καμουτσής

Η Ιταλία εισάγει υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης του ιού και καραντίνα πέντε ημερών για επισκέπτες από τη Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο ​​Σπεράντσα την Παρασκευή, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους Δέλτα.

Τα κρούσματα την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Βρετανία ξεπέρασαν τα 10.400 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση για μία ακόμη μέρα. Το νέο στέλεχος Δέλτα ευθύνεται σχεδόν για το σύνολο των κρουσμάτων στην Βρετανία και  φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα και τους Ευρωπαίους.

Ο Ντράγκι καλεί τους Ιταλούς να εμβολιαστούν παρά την έντονη ανησυχία στην χώρα 

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι παρότρυνε τους Ιταλούς την Παρασκευή να εμβολιαστούν πλήρως, αναγνωρίζοντας ότι η κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση των δόσεων AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών δημιούργησε έντονες ανησυχίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca σταμάτησε για ανθρώπους κάτω των 60 στην Ιταλία, μετά το θάνατο 18χρονής από θρόμβωση αμέσως μετά την πρώτη δόση.

Κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με το βλέμμα στραμμένο στην Βρετανία

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν κάλεσαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συντονίσουν τις πολιτικές ανοίγματος των συνόρων και να προφυλάξουν την Ευρώπη από νέα στελέχη του ιού. Η συνάντηση των δύο ηγετών της Ευρώπης έρχεται να επιβεβαίωση την μεγάλη ανησυχία που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση του νέου στελέχους Δέλτα στη Βρετανία

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι

Η επιβολή καραντίνας στους Βρετανούς από την Ιταλία σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για κοινή πολιτική ταξιδιωτικών περιορισμών από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες δεν στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το υπόλοιπο της φετινής τουριστικής σεζόν. Επίσης η Γερμανία ανακοίνωσε δεν θα δέχεται Βρετανούς τουρίστες ούτε στις 25 Ιουνίου που θα ξεκινήσει να δέχεται τουρισμό από τρίτες χώρες. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γεγονότων που είναι αρνητικά για τον τουρισμό και δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά από την Βρετανική αγορά αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments