Αρχική Επικαιρότητα Καπραβέλος: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Καπραβέλος: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

0
reporter.gr
Dodekanisos

Τη δραματική πρόβλεψη ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών έκανε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικoλάου, Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα τονίζει ότι μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια. «Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», λέει χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ. 

Αναφερόμενος στις εκκλησίες λέει ότι οι πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο. Την ίδια στιγμή προβλέπει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών. «Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», επισήμανε ο κ. Καπραβέλος. 

Για πολλοστή φορά απευθύνει έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη ΜΕΘ, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι μη εμβολιασμένοι. «Στο τρίμηνο νοσηλεύσαμε 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ κορονοϊού», υπογραμμίζει.  

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments