Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κάποια μαύρα Χριστούγεννα…

Κάποια μαύρα Χριστούγεννα…

0
Dodekanisos

Σε κάποια χώρα που δεν είναι μακρινή, σε κάποια χώρα που ανήκει στις πολιτισμένες, κάποιοι άνθρωποι με πρόσωπα χαμογελαστά άνοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους και δέχτηκαν τους φίλους τους. Κάθισαν γύρω από το τραπέζι, έφαγαν τις γιορτινές λιχουδιές και ικανοποιημένοι για τον χρόνο που τους αποχαιρετούσε αφέθηκαν στη λάμψη των πυροτεχνημάτων που έσκιζαν στα δύο τον ουρανό και έπεφταν σαν πολύχρωμες πιτσιλιές πάνω σε σκούρο καμβά.

Οι εκλεκτοί!
Στην ίδια χώρα , στην ίδια γειτονιά κάποιοι άλλοι άνθρωποι έμεναν μόνοι να κοιτάζουν τα πυροτεχνήματα, που όμως δεν άναβαν για αυτούς! Η πόρτα τους ερμητικά κλειστή! Το τραπέζι τους χωρίς τις φιλικές φωνές! Η βραδιά τους μοναχική !
Οι έκπτωτοι!
Τα θύματα ενός πρωτόγνωρου ρατσισμού που ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα  των απάνθρωπων πρακτικών που ταλανίζει την ανθρωπότητα από καταβολής κόσμου!
Τα θύματα  μια λυσσαλέας επίθεσης της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου που με μεγάλη ευκολία γύρισαν την πλάτη στον φίλο, στον γείτονα και στον συγγενή για μια…επιλογή!

Τα θύματα μίας παραφροσύνης που σφετερίστηκε τον θρόνο της λογικής !
Οι παρίες, οι υπάνθρωποι του σήμερα που δεν οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά ρίχτηκαν από τους ίδιους τους συνανθρώπους τους σε σύγχρονους λάκκους λιονταριών, για να φαγωθούν ζωντανοί!

Αυτοί που άντεξαν! Αυτοί που πόνεσαν αλλά έμειναν αμετακίνητοι στη θέση τους! Αυτοί που γνώρισαν το βάναυσο πρόσωπο της Εξουσίας  αλλά στάθηκαν απέναντί της σαν ίσος προς ίσο!
Αυτοί που δικαιώθηκαν! Αυτοί που απέδειξαν με την υπομονή και επιμονή τους την μοναδική αλήθεια!
Αυτοί οι λίγοι που κάνουν για πολλούς!
Και που δεν θα ξαναμείνουν ποτέ μόνοι τα Χριστούγεννα!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments