“Κανείς Σλοβάκος στρατιώτης δεν θα πατήσει το πόδι του στην Ουκρανία!”

0
Dodekanisos

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο να στείλει το ΝΑΤΟ στρατεύματα στην Ουκρανία εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Με δηλώσεις που έκανε, απάντησε ουσιαστικά στη νέα τοποθέτηση του Μακρόν που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό έδαφος.

“Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, επομένως το μπλοκ δεν θα δικαιολογείται να αναπτύξει στρατεύματα στη χώρα για να αμυνθεί κατά της Ρωσίας”, είπε ο Φίτσο και πρόσθεσε και τα εξής: Τέτοιες δηλώσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Η Σλοβακία δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιτρέψτε μου να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε ολόκληρη τη Σλοβακία: όποιος και να μας ρωτήσει, κανένας Σλοβάκος στρατιώτης δεν θα πατήσει το πόδι του πέρα ​​από τα σύνορα Σλοβακίας-Ουκρανίας», δεσμεύτηκε ο Φίτσο.

Ο Φίτσο από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός της χώρας τον ​​Οκτώβριο του 2023, έχει αντιστρέψει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία και επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει διπλωματική λύση στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Από τη δική της πλευρά, η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε στο Telegram ξανά ότι «δεν θα μείνει τίποτα» από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εάν σταλούν στην πρώτη γραμμή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments