Dodekanisos

Έξαλλοι είναι οι επιχειρηματίες, οι φορείς και οι κάτοικοι της Μυκόνου με την επιβολή περιοριστικών κυρώσεων από την κυβέρνηση.

«Από την αρχή κάναμε ότι μας ζήτησαν και τώρα μας τιμωρούν! Είμαστε πρωταθλητές στον εμβολιασμό, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση και αντί για ευχαριστώ μας τιμωρούν. Αυτό είναι ο ορισμός της αδικίας και δεν θα περάσει έτσι!» λέει στο news12.gr γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου.

«Δώσανε €150 σε νεαρά άτομα, κλείνοντας τους το μάτι και προτρέποντας τους να ξεσκάσουν και τους στείλανε στη Μύκονο για κορωνοπάρτι χωρίς κανένα έλεγχο» σχολιάζει χαρακτηριστικά την τραγική έλλειψη ελέγχων σε ανάρτηση του στα social media κάτοικος του νησιού.

«άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση»

Ο Δήμαρχος της Μυκόνου επιρρίπτει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην κυβέρνηση που άργησε τραγικά να ελέγξει την κατάσταση με τα ξέφρενα πάρτι στο νησί. Όπως είπε, «μόλις χθες μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτι με αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

«Η Δημοτική μας αρχή λειτούργησε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία και πάντα με σεβασμό στην εθνική προσπάθεια και στους νόμους του κράτους. Εδώ όμως υπάρχει και αστοχία και αδικία. Ένα λάθος που δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα» τονίζει σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς.

 

Κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων του νησιού προωθεί μερίδα αγανακτισμένων επιχειρηματιών

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και μια μερίδα επιχειρηματιών που είναι τόσο εκνευρισμένοι με αυτήν την “άδικη τιμωρία” όπως την χαρακτηρίζουν που εξετάζουν ακόμα και ακραίες αντιδράσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες προτρέπουν τους Μυκονιάτες, αν δεν πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα, να πετάξουν στο δρόμο τους τουρίστες και να κλείσουν ξενοδοχεία, βίλες, εστιατόρια, μπαρ, ακόμα και σούπερ μάρκετ!

Απαιτούνται εξηγήσεις από κυβέρνηση και “ειδικούς”

Ένα είναι πάντως σίγουρο. Η Μύκονος αυτή τη στιγμή “βράζει” από αγανάκτηση. Δεν είναι δυνατόν ένα νησί να έχει χτίσει υποτιθέμενη ανοσία, σύμφωνα με τα όσα τους έλεγαν οι “ειδικοί” της κυβέρνησης, σε ποσοστό μάλιστα πάνω από 90% και να μπαίνει σε lockdown. Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: ή και με πλήρως εμβολιασμένο όλο τον πληθυσμό δεν υπάρχει ανοσία, ή δεν υπάρχει πραγματικός έλεγχος στις πύλες εισόδου του νησιού και κατ’ επέκτασιν της χώρας. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους κατοίκους της Μυκόνου που στην ουσία γίνονται θυσία της ανευθυνότητας των υπευθύνων.

Μεγάλη αναστάτωση στους τουρίστες και κύμα ακυρώσεων

Αξίζει να σημειωθεί πως η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης έφερε απογοήτευση και στους τουρίστες που βρίσκονται ή πρόκειται να επισκεφτούν το κοσμοπολίτικο νησί. Όσοι είναι ήδη στη Μύκονο ετοιμάζονται να φύγουν πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση τους, αναζητώντας τη διασκέδαση σε κάποιο άλλο νησί. Παράλληλα οι ακυρώσεις εκτινάχθηκαν στα ύψη με κάποιος να κάνουν λόγο για καταστροφή του νησιού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments