Αρχική Επικαιρότητα Καναδάς: Lockdown σε πολλές πολιτείες λόγω «Όμικρον»

Καναδάς: Lockdown σε πολλές πολιτείες λόγω «Όμικρον»

0
REUTERS/Carlo Allegri
Dodekanisos

Η μία μετά την άλλη οι πολιτείες του Καναδά λαμβάνουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, και ολικά lockdown, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» εξαπλώνεται ταχύτατα πιέζοντας το σύστημα υγείας.

Στο Κεμπέκ, τη δεύτερη πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, κλείνουν μπαρ, γυμναστήρια και καζίνο. Ενώ η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική. Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στην επαρχία του Κεμπέκ καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων, περίπου 4.500 σε καθημερινή βάση. Σαν αποτέλεσμα εγκαλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις προσωπικές επαφές τους όσο πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Τα περισσότερα σχολεία έχουν κλείνουν και θα παραμείνουν έτσι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο για πέντε ώρες καθημερινά (17.00-22.00). Ενώ όλοι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, δηλαδή μεσάνυχτα Παρασκευής, ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι στις εορταστικές κατ’ οίκον συγκεντρώσεις δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα από δέκα άτομα. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη… αυτή τη στιγμή διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στον ιό», είπε ο υπουργός Υγείας, Κριστιάν Ντουμπ, επισημαίνοντας ότι το σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα εύθραυστο.

Περιορισμοί ανακοινώθηκαν και στη Βρετανική Κολούμπια και στο Newfoundland και Labrador. Στη Βρετανική Κολούμπια, όπου τα μέτρα θα ισχύσουν για τις επόμενες έξι εβδομάδες, μειώθηκε η δυνατότητα υποδοχής πελατών σε μπαρ και εστιατόρια στο 50%. Ενώ στο Newfoundland και Labrador η δυνατότητα υποδοχής πελατών στα μπαρ έπεσε στο 50% και στα εστιατόρια στο 75%. Στο Οντάριο, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια, καταστήματα και άλλοι εσωτερικοί χώροι πρέπει να μειώσουν στο 50% την χωρητικότητά τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments