Αρχική Videos Καναδάς: Κατατέθηκε νομοσχέδιο κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού

Καναδάς: Κατατέθηκε νομοσχέδιο κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού

0

Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών στον Καναδά, Pierre Poilievre, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο το οποίο τερματίζει την τρέχουσα ομοσπονδιακή εντολή εμβολίων.
«Κύριε Πρόεδρε, αυτό το νομοσχέδιο θα απαγόρευε στην κυβέρνηση να επιβάλλει εντολές εμβολίων ως προϋπόθεση ταξιδιού ή απασχόλησης», δήλωσε ο Poilievre στη  Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί πλέον να απαιτεί από τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν για να διατηρήσουν τους μισθούς και τις δουλειές τους. Θα απαγορεύσει επίσης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτεί εμβόλια για να ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Με άλλα λόγια, θα επιτρέψει σε όλους τους Καναδούς, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους ιατρικές αποφάσεις, να συνεχίσουν να εργάζονται στον ομοσπονδιακό τομέα ή να ταξιδεύουν με αεροπλάνα, τρένα και άλλους τρόπους ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι».

Είναι η πρώτη φορά που ο Poilievre προτείνει τον τερματισμό των υφιστάμενων εντολών εμβολίων και την αποτροπή τυχόν μελλοντικών εντολών εμβολίων. Φυσικά, ο Τρουντό εξακολουθεί να κρατάει αντίθετη θέση λέγοντας και πάλι ότι «είμαστε ακόμα σε κίνδυνο καθώς πλησιάζει το Φθινόπωρο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments