Αρχική Videos “Καμπανάκι” ΠΟΥ για νέες μολυσματικές ασθένειες λόγω Ουκρανικής κρίσης

“Καμπανάκι” ΠΟΥ για νέες μολυσματικές ασθένειες λόγω Ουκρανικής κρίσης

0

Τον έντονο προβληματισμό του  για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία εξέφρασε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Προειδοποίησε για επιδείνωση των συνθηκών υγείας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνθήκες που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι τα χειρότερα δυνατά συστατικά για την ενίσχυση και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας, προσθέτοντας: «Δεν έχει σημασία αν είναι Covid, δεν έχει σημασία αν είναι πολιομυελίτιδα, δεν έχει σημασία αν είναι ιλαρά, δεν έχει σημασία αν είναι χολέρα».

Κατά την ίδια ενημέρωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι «η μόνη πραγματική λύση σε αυτήν την κατάσταση είναι η ειρήνη», κάλεσε τη Μόσχα «να δεσμευτεί για μια ειρηνική επίλυση αυτής της κρίσης και να επιτρέψει την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια για όσους την χρειάζονται».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments