Αρχική Videos “Καμιά πιθανότητα για συνομιλίες με την Ουκρανία!”

“Καμιά πιθανότητα για συνομιλίες με την Ουκρανία!”

0

Καμία ευκαιρία προς το παρών να συνεργαστεί με την Ουκρανία δεν βλέπει η Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. «Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπουμε καμία ευκαιρία για διεξαγωγή συνομιλιών», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Channel One και πρόσθεσε και τα εξής:
«Έχει διαβάσει κανείς τι είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι; Θυμάται κανείς το διάταγμα που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο για την απαγόρευση οποιασδήποτε συνομιλίας;» αναρωτήθηκε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας αναφερόμενος στην άρνηση του Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να έχετε ακούσει τις τελευταίες δηλώσεις.  Ο Μπιλ Μπερνς για κάποιο λόγο είπε ότι η Ρωσία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Λοιπόν, ο Ζελένσκι δείχνει σημάδια υποχώρησης;», ρώτησε ρητορικά ο Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, ο Ζελένσκι δήλωσε ταυτόχρονα με τον Μπερνς ότι δεν θα καθίσει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Πούτιν και ότι η Ουκρανία θα νικήσει ότι και αν γίνει.

Ο ίδιος μιλώντας γενικότερα, τόνισε πως «η Δύση αναζητούσε κάποιου είδους πρόσχημα για να δείξει τα νύχια της στη Ρωσία, αφού η Μόσχα θεωρήθηκε ως πολύ ανεξάρτητος παίκτης στη διεθνή σκηνή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments