Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου «Καλύτερα να παραιτηθείτε»

«Καλύτερα να παραιτηθείτε»

0
balla2
Dodekanisos
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της ΕΠΣΔ και του Συνδέσμου Διαιτητών εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Καλυμνιακού. Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και συγχρόνως να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κοινό της Δωδεκανήσου για τα κατορθώματα της ΕΠΣΔ και του Συνδέσμου Διαιτητών κατά του συλλόγου μας την φετινή περίοδο, τα οποία είναι συνέχεια των όσων είχαν διαδραματιστεί την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Και εξηγούμαστε: Κύριοι της ΕΠΣΔ και της Διαιτησίας, την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο προσπαθήσατε να διαλύστε το σωματείο μας – από τα πιο ιστορικά της Δωδεκανήσου- και σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω
1. Αγώνας με Αναγέννηση Ιάλυσου Ρόδου: Κάνατε την προκήρυξη της ΕΠΣΔ κουρελόχαρτο ορίζοντας τον αγώνα την ημέρα και ώρα που βόλευε το αντίπαλο σωματείο χωρίς να ερωτηθούμε καν. Υπεβλήθη ένσταση την οποία απορρίψατε! Με ποιο αιτιολογικό; Προσφύγαμε στην Β’/θμια επιτροπή της ΕΠΟ και πληροφορηθήκαμε ότι απερρίφθη η έφεση μας. Με ποιο αιτιολογικό; Πέρασαν 12 μήνες από τότε και ακόμη να πάρουμε το σκεπτικό της απόφασης της απόρριψης της έφεσης μας.
2. Στον αγώνα με τον Ευαγόρα κύριοι της ΕΠΣΔ  και της Επιτροπής Διαιτησίας, ο διαιτητής κ. Μάμμης αδίκησε κατάφωρα τον σύλλογο μας και στο τέλος χωρίς αιτιολογία διέκοψε τον αγώνα. Μετά από αυτά, αποχωρήσαμε από το πρωτάθλημα και ζητήσαμε όπως συμμετάσχουμε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Σάμου. Εσείς, κατόπιν συνεννόησης με την ΕΠΣ και πιέζοντας την δεν μας επετράπη να αγωνιστούμε στην ΕΠΣ Σάμου.
Ερχόμαστε στη φετινή περίοδο:
Μετά από πολλούς κόπους, καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα αποτελούμενη από μικρά παιδιά και με την συμμετοχή 2 – 3 μεγαλύτερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών..
Στους πρώτους τέσσερις αγώνες η ομάδα μας ήταν αήττητη και βάδιζε ακάθεκτη προς επίτευξη του στόχου της, που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή της στην κατηγορία των μεγάλων του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Φαίνεται όμως ότι υπολογίζαμε χωρίς τους ξενοδόχους! Το πρώτο δέιγμα το πήραμε στον αγώνα με τον Ανταγόρα για το κύπελλο. Παρόλο που κατήλθαμε να αγωνιστούμε με έντεκα (11) νεαρούς ποδοσφαιριστές ο διαιτητής κ. Ωραιόπουλος μας αδίκησε και ήταν μια από τις κυριότερες αιτίες αποκλεισμού μας, ο οποίος βέβαια δεν μας ενόχλησε.
Στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον ΑΟ Βαθύ, διαιτητής ήταν και πάλι ο κ. Ωραιόπουλος, άπειρος και ακατάλληλος για να διευθύνει ένα αγώνα ντέρμπι.
Ως γνωστών, διέκοψε τον αγώνα στο 87’ – 88’ λεπτό και επακολούθησε η σφαγιαστική σας απόφαση για τιμωρία του συλλόγου μας. Με ποιο αιτιολογικό; Μπήκαν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο και του επιτέθηκαν; Του επιτέθηκε ή τον χτύπησε κάποιος παράγοντας ή ποδοσφαιριστής; Κατά πληροφοίες μας πήρε μια βεβαίωση περί τραυματισμού του από το Νοσοκομείο Καλύμνου χωρίς επίσημο έγγραφο, χωρίς αντίγραφο και χωρίς αριθξμό πρωτοκόλλου. Ο γιατρός του αγώνα κ. Κουτούζης σας έστειλε βεβαίωση περί μη τραυματισμού του διαιτητού και μη αίτηση ουδεμίας παροχής ιατρικής φροντίδας. Αυτή τη βεβαίωση του γιατρού αγώνα την έχετε λάβει; Και αν ναι, την λάβατε υπόψη σας όταν βγάζατε την απόφαση; Σας πληροφορούμε ότι ο ανωτέρω ιατρός είναι πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου. Και αν δεχτούμε ότι ο διαιτητής είχε κάποιο μικροτραυματισμό, γιατί αυτός να μην προήλθε όταν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα εν χορό όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Βαθύ του επιτέθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις αδικίες εναντίον τους;
Κύριε Αρχιδιαιτητή, δ.σ του Συνδέσμου και Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών, θεωρούμε ότι είστε ανίκανοι να διευθύνετε ένα τόσο σοβαρό όργανο, που δεν μπορείτε να διακρίνετε πότε και ποιους διαιτητές πρέπει να ορίζετε για να διευθύνουν τους αγώνες πρωταθλήματος ακόμη και μικρότερων κατηγοριών, γι’ αυτό παραιτηθείτε πριν γίνουν μεγαλύτερα επεισόδια στα γήπεδα και τότε θα είναι αργά.
Κύριοι της ΕΠΣΔ. Ίσως η ανακοίνωση καταγγελία μας θεωρηθεί αιχμηρή και για τον λόγο αυτό, μας ζητήσετε ανάκληση της. Σε τέτοια περίπτωση σας πληροφορούμε προκαταβολικά ότι δεν θα το κάνουμε και σας ζητάμε, εσείς κύριοι της ΕΠΣΔ και της διαιτησίας να απολογηθείτε σε εμάς για τα εγκληματικά σας –κατά την γνώμη μας- λάθη τα οποία διαπράξατε κατά του συλλόγου μας. Και επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας, όπου χρειαστεί.»
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments