Αρχική Στήλες Απόψεις Καλός, αλλά…

Καλός, αλλά…

0
Dodekanisos

Του Παναγιώτη Ψαρράκου

Ο ΠΑΟΚ, αντιμετώπιζε την Βιγιαρεάλ στο Ελ Μαδριγράλ, με τελικό σκορ 1-0. Προπονητής του «δικεφάλου του βορρά», ο Μάκης Χάβος. Ο μέχρι πρότινος, βοηθός του Παύλου Δερμιτζάκη είχε τα ηνία της ομάδας ή μάλλον θα τα έχει μέχρι να βρει η διοίκηση της ομάδας του νέο τεχνικό. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Όταν ήρθαν τα δύσκολα δεν αντέδρασε καθόλου! Δεν γίνεται να χάνεις με 1-0, να είναι το παιχνίδι στο 50′ και να μην κάνεις την πρώτη σου αλλαγή. Τελικά η αλλαγή ήρθε. Λίγο καθυστερημένα, αλλά ήρθε. Έπρεπε να περιμένουν όλοι 80′ λεπτά για να μπει ο νεαρός Αθανασιάδης στην θέση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Η ομάδα από ην συμπρωτεύουσα έκανε αναμφισβήτητα την καλύτερη της εμφάνιση στην φάση των ομίλων του Europa League. Με γνώμονα αυτό ο κύριος Χάβος έ0πρεπε να το χτυπήσει γρηγορότερα το παιχνίδι. Πολύ καλή στημένη από μέρος του η ομάδα, αλλά η αλλαγή όργισε.
Με τον Ζλάταν και τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ θα μπορύσε να βάλει ένα γκολ. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο Σέρβος επιθετικός στα τελευταία του παιχνίδια βοηθάει πολύ ουσιαστικά την ομάδα του. Κάνει ότι πρέπει να κάνει ένας επιθετικό του στιλ του. Παίρνει πάνω του τους αμυντικούς, ανοίγει άμυνες και το γκολ από δικιά του φάση πάντα… βρομάει!
Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να δοθούν και λίγα λεπτά στον Αντελίνο Βιερίνια, να παίξει για 15 λεπτά στην δεξιά πτέρυγα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ του ΠΑΟΚ, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας από την Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό. Φαινόταν ότι ήθελε να «μπουκάρει» (σ.σ όπως λέμε και με την ποδοσφαιρική ορολογία), αλλά η παραπάνω ντρίμπλα που χρειαζόταν, λόγω του ότι είναι δεξιό πόδαρος και έπαιζε αριστερά, ήταν λίγο δύσκολο. Αν έδινε λίγο χώρο στον Πορτογάλο να μπει και να βοηθήσει τον Ζλάταν και τον Αθανασιάδη, τότε η πίεση θα ήταν μεγαλύτερη και η πιθανότητες για ισοφάριση ακόμα περισσότερες.
Αυτό που κρατάω από χτες είναι η καλή εικόνα της ομάδας, αλλά η καθυστέρηση της αλλαγής, έδειξε την απειρία του Μάκη Χάβου για τέτοια ματς. Σίγουρα μία καλή μονάδα για τον πάγκο του «δικέφαλου του βορρά», αλλά η απόκτηση προπονητή είναι επιτακτική.

Υ.Γ. Δεν αφήνεις εκτός αποστολής τέτοιου παιχνιδιού τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό που κρατάει όλο το κέντρο μαζί με τον Βιτόλο εκτός αποστολής. Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία!

Πηγή φωτογραφίας: www.sport24.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments