Αρχική Videos Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το επιτελικό κράτος πιάστηκε… στον ύπνο!

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το επιτελικό κράτος πιάστηκε… στον ύπνο!

1
Dodekanisos

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος». Η οποία έκανε την εμφάνισή της και στην Αθήνα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Προβλήματα στους δρόμους, πλημμυρισμένα σχολεία και διακοπές ρεύματος ήταν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Αττικής.  

Όλα άρχισαν όταν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας ήρθαν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία «Αθηνα». Οι άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες βιβλικής καταστροφής τα ξημερώματα της Κυριακής. Η κακοκαιρία «χτύπησε» τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της. Για να ακολουθήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Ως συνθήθως το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο ήταν απροετοίμαστο, αλλά πιάστηκε και στον… ύπνο! Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, υπήρξε έντονη βροχόπτωση η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αποκορύφωμα το λεωφορείο του ΟΑΣΑ που στην κυριολεξία βούλιαξε στα νερά της Παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος. Ενώ στα κινητά των κατοίκων της Αττικής εστάλη -με αρκετή καθυστέρηση- μήνυμα μέσω του 112 με το οποίο ενημερώνονταν από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ακόμα μία εικόνα ντροπής είδαμε να εκτυλίσσεται στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Όταν πλημμύρισε και σχολείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να φύγουν από τις αίθουσες. Ωστόσο, οι ανήλικοι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν αυτοσχέδια «γέφυρα από θρανία», ώστε να διαφύγουν από το προαύλιο που μετατράπηκε σε λίμνη.

Πολύ χιόνι στο νομό Φλωρίνης 

Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς το πρωί οι ορεινές περιοχές και κοινότητες της Φλώρινας, όπου το πρώτο φετινό χιόνι έκανε την εμφάνισή του.
 
Η Βίγλα, το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές είναι κατάλευκες, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες χρηστών του Facebook, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλά.
 
news247.gr

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά βίντεο:

Σημερινό πλάνο από το Μοσχάτο 

Κάποιοι πάντως δεν χάνουν το χιούμορ τους… 

Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Έσταζαν νερό τα ταβάνια στη Φιλοσοφική Αθηνών 

Είσοδος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών 

Προβλήματα και στην Κέρκυρα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι της Κέρκυρας 

Βυθίστηκαν στη λάσπη δρόμοι της Νέας Σμύρνης

Υπερχείλισε ο Κηφισός

Χρήστος Σπίρτζης: «Επιτελικός Μπά_χα_λλος»

 
Ευθύνες στην κυβέρνηση για «μηδενική προστασία των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, παρότι είχε προβλεφθεί δέκα ημέρες πριν», επιρρίπτει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.
 
Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των περιφερειαρχών του, μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης» και προσθέτει: «Η εικόνα της γέφυρας θρανίων για τη διάσωση μαθητών, οι κλειστοί πλημμυρισμένοι δρόμοι, τα πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένες υποδομές σε όλη τη χώρα, είναι η χειμερινή εικόνα του έργου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την θερινή μαύρη εικόνα της καμένης Ελλάδας. Παρά τις προειδοποιήσεις όλων μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ελάχιστα έγιναν για υλοτόμηση και κορμοδέματα στα ενάμιση εκατομμύριο καμένα στρέμματα. Ακόμη λιγότερα υλοποιήθηκαν για τον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να αποτραπούν οι σημερινές καταστροφές. Δυόμισι χρόνια, αντιπλημμυρικά έργα με ολοκληρωμένες διαγωνιστικές διαδικασίες στην Αττική, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν αλλά καθυστέρησαν αδικαιολόγητα στην υλοποίησή τους. Δυόμισι χρόνια αντιπλημμυρικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πλήρη ωριμότητα, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοπρατήθηκαν».
 
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αποδυκνείουν του λόγου το αληθές. Πως το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας όχι απλώς αδιαφόρησε. Αλλά άφησε όλη την Ελλάδα στο έλεος της καταστροφής την οποία ονόμασαν… «Μπάλλος».
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη αδιαφόρησε. Κοινώς πιάστηκε στον… ύπνο! «Επιτελικός […]