«Καιρός να βγούμε …από τις σκιές και να λάβουμε ισχυρές αποφάσεις!»

0
Dodekanisos

Ο Volodymyr Zelenskyy δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αναλάβει δράση για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή στη χώρα του. Μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Είναι καιρός να βγούμε από τις σκιές για να λάβουμε ισχυρές αποφάσεις για δράση και να μην περιμένουμε τον Νοέμβριο ή άλλους μήνες. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και ασυμβίβαστοι όλοι μαζί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να είναι ασυμβίβαστος στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, ασυμβίβαστος απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την παρέα του».

Ο  Ζελένσκυ είπε επίσης ότι ελπίζει ότι ο Τραμπ δεν θα εγκαταλείψει την 75χρονη συμμαχία του ΝΑΤΟ και ότι η Αμερική θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στην άμυνά της ενάντια στη Ρωσία. «Δεν τον γνωρίζω πολύ καλά», είπε ο Ζελένσκι για τον Τραμπ, προσθέτοντας ότι είχε «καλές συναντήσεις» μαζί του κατά την πρώτη προεδρία του Τραμπ, αλλά είπε ότι ήταν πριν από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Ερωτηθείς για τις απόψεις του Πούτιν για τον Μπάιντεν και τον Τραμπ, ο Ζελένσκι είπε προσεκτικά: «Ο Μπάιντεν και ο Τραμπ είναι πολύ διαφορετικοί. Αλλά είναι υποστηρικτές της δημοκρατίας. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο Πούτιν θα μισήσει και τους δύο».

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments