Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς τείχος ανοσίας;

Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς τείχος ανοσίας;

0
Dodekanisos

Αν ζούσε ο Καβάφης σήμερα μάλλον θα τελείωνε το γνωστό του ποίημα «Περιμένοντας τους βαρβάρους»  με αυτόν τον στίχο. Γιατί όποια θυσία έκανε ο ελληνικός λαός, όποιες υποχωρήσεις έκανε, για αυτό το «τείχος» τις έκανε. Γι’ αυτό το τείχος που τελικά δεν ορθώθηκε ανάμεσα στον πολίτη και στον ιό (αλλιώς «αόρατο εχθρό»), αλλά ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα, ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, ανάμεσα στους γιατρούς και στους ασθενείς. Αυτό το τείχος ήταν που χώρισε αδέλφια, αγαπημένους, φίλους και συγγενείς.

Ο κος Τζανάκης ήταν σαφής! «Το τείχος ανοσίας υπό την έννοια να μην μολύνεται κάποιος, είναι κάτι που ήταν εξ αρχής λάθος. Ο ιός αυτός μεταλλάσσεται , δημιουργεί τροποποιημένα στελέχη που καταφέρνουν και μολύνουν όχι μόνο αυτούς που εμβολιάζονται , αλλά και αυτούς που έχουν νοσήσει σχετικά πρόσφατα(ΤΖΑΝΑΚΗΣ: “ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΞ΄ ΑΡΧΗΣ!” – YouTube).

Κι όταν μιλάνε οι ειδικοί και οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι προσυπογράφουν με δηλώσεις του τύπου «Ήταν μια λάθος θεωρία που δεν βγήκε. Τέλος», τότε όλος ο ελληνικός λαός οφείλει να μην εκφράσει κανέναν προβληματισμό του τύπου «Αυτό δεν λέγανε κάποιοι συνωμοσιολόγοι γιατροί σε τοπικά κανάλια και σε αντισυστημικά σάιτ και εσείς τους λοιδορούσατε ως τσαρλατάνους και τους κατηγορούσατε ότι προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην πατρίδα; Κάποιος κος Δ.Κούβελας, κος Δ.Γάκης, κος Κ. Φαρσαλινός, κος Κ. Αρβανίτης και άλλοι …»((833) Κ.Φαρσαλινός: Τελειώνει το αφήγημα ότι το εμβόλιο θα τελειώσει τον ιό – Τείχος ανοσίας και ανοησίας – YouTube/ (833) Δ.Γάκης: «Τείχος ανοσίας δεν θα κτιστεί ποτέ – Μόνο οι κυβερνητικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν»» – YouTube/(833) Κούβελας: Δεν χτίζεται ανοσία κοινότητας, μπορούμε μόνο να προστατεύσουμε τους ευπαθείς – YouTube/(833) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ : “ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ” || 26/08/2021 – YouTube).

Δεν έπεσε μόνο το τείχος ,όμως! Αποκαθηλώθηκε και η μεγάλη αφίσα που κάλυπτε την πρόσοψη  κτηρίου της ΓΕΣΕΕ επί της οδού Πατησίων. Μία πολύ εντυπωσιακή αφίσα με την οποία η συνομοσπονδία  καλούσε τους εργάτες να εμβολιαστούν , για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους, τους συνανθρώπους  τους και την κοινωνία. Γιατί τώρα που το τείχος ανοσίας αποδείχτηκε όνειρο απατηλό,  πώς θα προστατεύσουμε όλους αυτούς ;

Στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο , που θα έλεγε και ο αξιότιμος κος Κ. Βαθιώτης, το «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη» αντικαταστάθηκε με το «νόμος είναι η προστασία από το εμβόλιο», ένας νόμος σκληρός και απάνθρωπος, που επιτρέπει απολύσεις , οικονομική και φυσική εξόντωση του εργαζόμενου. Πόσοι συνάνθρωποί μας του ιδιωτικού τομέα δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εκβιασμό «Εμβόλιο ή απόλυση»; Κάτι σαν το «εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι  ο τάφος» του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ”Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος” (romfea.gr)).

Τι έπραξε η ΓΕΣΕΕ, για να τους προστατεύσει; Τι έκανε και για εκείνους που υπό το βάρος της επιβίωσης προχώρησαν σε μία ιατρική  πράξη την οποία δεν επιθυμούσαν, προσφέροντας επί πίνακι την αξιοπρέπειά τους και το Αυτεξούσιό τους; Τι έκανε όταν ο  Υπουργός κος Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι  «Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει, επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί» (Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Ο εργοδότης μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, αν θέτει σε κίνδυνο τους άλλους | Έθνος (ethnos.gr)); Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να προβάλει ενστάσεις κάποιο μέλος της συνομοσπονδίας. Αν πάλι συνέβη κάτι τέτοιο, ας με συγχωρήσει!

Τελικά, ο σύγχρονος Έλληνας -γιατί όχι και ο σύγχρονος Ευρωπαίος- είναι σαν τους καβαφικούς συγκλητικούς, υπάτους και πραίτορες που στολισμένοι περίμεναν τους βαρβάρους που δεν ήρθαν ποτέ. Και εκείνοι με εμφανή την απογοήτευσή τους, γύρισαν πίσω στα σπίτια τους και άφησαν άδειες τις πλατείες και τους δρόμους.

Όσο περίμεναν όμως τους βαρβάρους δεν κατάλαβαν κάτι πολύ σημαντικό που τους συνέβη . «Μεγάλα και υψηλά τριγύρω τους  έχτισαν τείχη». Και αυτό έγινε «ανεπαισθήτως». Κι έτσι τους «έκλεισαν από τον κόσμον έξω».

Τελικά μάλλον αυτό ήταν το τείχος  που ονειρεύτηκαν για  εμάς Κράτος και Ειδικοί!

Αφιερωμένο στους υγειονομικούς που έχασαν τη δουλειά τους, γιατί δεν συμμετείχαν στο σχηματισμό τους τείχους ανοσίας, και σε  όσους αρνήθηκαν να κλειστούν στο τείχος που χτιζόταν γύρω τους ανεπαισθήτως!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments