Αρχική Videos Και οι Σλοβένοι αγρότες διαμαρτύρονται για την “πράσινη ατζέντα”

Και οι Σλοβένοι αγρότες διαμαρτύρονται για την “πράσινη ατζέντα”

0

Χιλιάδες αγρότες συμμετείχαν σε συγκέντρωση αγροτών στη Σλοβενία ​​ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους κανόνες της πράσινης ατζέντας που εφαρμόζουν εθνικοί και κοινοτικοί αξιωματούχοι στη χώρα. Οι διαδηλώσεις θύμισαν παρόμοιες εκδηλώσεις που γίνονται τώρα τακτικά σε άλλες χώρες της ΕΕ, με αγρότες στη Γερμανία και την Ολλανδία οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους πράσινους κανόνες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περισσότεροι από 5.000 αγρότες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό ως απάντηση σε μια πρόσφατη απόφαση να περιοριστεί η χρήση φυτοφαρμάκων σε ορισμένες περιοχές λόγω των φόβων για ρύπανση των υδάτων. Οι αγρότες είναι επίσης εξαγριωμένοι για τη νομική προστασία για τους λύκους και τις καφέ αρκούδες της χώρας —οι οποίες έχουν εμπλακεί και οι δύο σε επιθέσεις με ζώα— καθώς και για την ευρεία περιβαλλοντική προστασία της ΕΕ που επηρεάζει το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης της Σλοβενίας.

Όσοι εργάζονται στον αγροτικό τομέα ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να ενεργήσει εντός δέκα ημερών για να περιορίσει πολλά από αυτά τα μέτρα, προειδοποιώντας ότι θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Σε δηλώσεις που έκανε, ο πρόεδρος της Ένωσης Σλοβένων Αγροτών, Anton Medved, είπε ότι οι Σλοβένοι αγρότες «θυσιάστηκαν για οικολογικά πειράματα από ακτιβιστές και δημόσιους υπαλλήλους», και πρόσθεσε ότι «η πράσινη ύπαιθρος και η εθνική ευημερία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των αγροτών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments