Αρχική Videos Και ο Scholz “άδειασε” την Baerbock!

Και ο Scholz “άδειασε” την Baerbock!

0

Αντίθετος με την πρόσφατη δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Analena Baerbock, ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας, εμφανίστηκε με τοποθέτηση που έκανε και ο Όλαφ Σόλτς. Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ της Μόσχας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει μια τέτοια κλιμάκωση». Επιπρόσθετα είπε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε τα γεγονότα στην Ουκρανία να μην κλιμακωθούν σε σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Δεν ακολουθούμε αυτούς που σχεδόν επιπόλαια συμβουλεύουν τη Γερμανία να προχωρήσει. Ενεργούμε πάντα σε στενό διεθνή συντονισμό. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αύξανε τον κίνδυνο κλιμάκωσης και θα ήταν ανεύθυνη”, πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments