Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Και ο Γιάννης Γεωργαλλής στο Tsamelo Cup

Και ο Γιάννης Γεωργαλλής στο Tsamelo Cup

0
Dodekanisos

Το «παρών» στο Tsamelo Cup (BIG4) 3on3 tournament θα δώσει φυσικά και ο Γιάννης Γεωργαλλής. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της Κ.Α.Ε. Κολοσσός αποδέχθηκε την πρόσκληση του φίλου του Άγγελου Τσάμη και θα βρίσκεται στο Ροδίων Άθλησις από 3 έως 7 Αυγούστου.
Ο Γιάννης Γεωργαλλής γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1983 στο Σίδνει και έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό μπάσκετ. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ στα νεανικά τμήματα του Κολοσσού Ρόδου, ενώ πέρασε και από τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Το 2000 μετακόμισε στην Πάτρα, φορώντας τα χρώματα του τοπικού Απόλλωνα για την εξαετία 2000-2006. Με την ομάδα πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 Εθνική στην Α1, ενώ το 2005 ξεχώρισε στο All-Star Game που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Πανελλήνιο για την περίοδο 2006-07, ενώ αμέσως μετά εντάχθηκε για μια διετία στην ομάδα του Πανιωνίου. Με τους Νεοσμυρνιώτες αγωνίστηκε την πρώτη του χρονιά 2007-08 στο Euro Cup και τη δεύτερη (2008-09) σε 10 αγώνες της Ευρωλίγκας. Την περίοδο 2009-10 επέστρεψε στον Πανελλήνιο, λαμβάνοντας μέρος και στο EuroChallenge της χρονιάς εκείνης.

Το 2010 στην αφετηρία της πορείας του, φορώντας και πάλι τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου στη Basket League. Μετά τη λήξη του τριετούς συμβολαίου του, το καλοκαίρι του 2013 οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Γιάννη Γεωργαλλή να αποτελεί ρέκορντμαν σε συμμετοχές στην ιστορία του Κολοσσού.

Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ο Γεωργαλλής συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 1999 στη Σλοβενία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν επίσης στην ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Λιθουανία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών το 2002. Το 2005 προσέθεσε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο στη συλλογή του, συμμετέχοντας με την Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments