Αρχική Videos Και η Βουλγαρία επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγής Ουκρανικών σιτηρών!

Και η Βουλγαρία επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγής Ουκρανικών σιτηρών!

0

Η Βουλγαρία γίνεται η επόμενη χώρα που πήρε απόφαση να απαγορεύσει την εισαγωγή ορισμένων προϊόντων από την Ουκρανία από τις 24 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας Yavor Gechev σε σχετική ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Σήμερα, ελήφθη απόφαση να περιοριστεί προσωρινά η εισαγωγή ορισμένων ουκρανικών προϊόντων στη Βουλγαρία. Η Βουλγαρία ακολούθησε το παράδειγμα τριών άλλων κρατών, φοβούμενη ότι η αγορά σιτηρών μας είναι υπερκορεσμένη. Έχουμε συσσωρεύσει σιτηρά αξίας πολλών δισεκατομμυρίων», είπε προσθέτοντας ότι η απαγόρευση δεν θα επηρεάσει τους λεγόμενους διαδρόμους αλληλεγγύης, μέσω των οποίων αποστέλλονται σιτηρά σε τρίτες χώρες μέσω Βουλγαρίας.

«Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία συνεχίζεται, επικοινωνούμε καθημερινά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το 16% των πολιτών της χώρας ασχολείται με τη γεωργία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το έργο τους», τόνισε σε δική του δήλωση ο Υπουργός Οικονομίας Νίκολα Στογιάνοφ.

Στις 14 Απριλίου, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία ζήτησαν τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αγορά ουκρανικών σιτηρών και τη θέσπιση τελωνειακών ποσοστώσεων στην ΕΕ για τα γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία.
Στις 16 Απριλίου, η Ουγγαρία και η Πολωνία ανακοίνωσαν απαγόρευση εισαγωγής γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, η οποία θα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου. Και οι δύο χώρες σημείωσαν ότι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτό το μέτρο λόγω της έλλειψης ανταπόκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αιτήματά τους να παράσχουν βοήθεια από την ΕΕ σε Ούγγρους και Πολωνούς αγρότες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments