Αρχική Videos Και η Σουηδία καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Και η Σουηδία καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

0

Μετά τη Δανία και τη Νορβηγία και η Σουηδία αναμένεται να απαλλαγεί από όλους σχεδόν τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Expressen, η πρωθυπουργός Μαγνταλένα Άντερσον πρόκειται να ανακοινώσει ότι από τις 9 Φεβρουαρίου θα καταργηθούν όλοι οι υποχρεωτικοί κανονισμοί.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προτείνει στους ανθρώπους να μείνουν σπίτι εάν είναι άρρωστοι και ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Η Σουηδία ευθυγραμμίζεται με τη Δανία η οποία την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έγινε μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σταμάτησε τους περισσότερους περιορισμούς για την πανδημία λέγοντας ότι δεν θεωρεί πλέον τον κορωνοϊό «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια».

Στη Δανία μάλιστα οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καταστήματα και σε όρθιους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων. Συνιστώνται μόνο σε νοσοκομεία, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και οίκους ευγηρίας. Το ψηφιακό πάσο της Δανίας, που χρησιμοποιείται για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα, καφετέριες, λεωφορεία για πάρτι και για καθίσματα σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, έχει επίσης καταργηθεί.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments