Αρχική Επικαιρότητα Και η Πολωνία εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού

Και η Πολωνία εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού

0
Dodekanisos

Η κυβέρνηση στην Πολωνία θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι. Αιτία, η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» και μάλιστα εξετάζει τρόπους διαχείρισης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Μεταξύ των μέτρων που θα επιβληθούν θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων. Αλλά και περιορισμοί για ανεμβολίαστους σε κάποιους χώρους.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Ματέους Μοραβιέτσκι, «αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα παρουσιάσουμε ένα δεύτερο (πακέτο) που σχετίζεται με την κατάσταση τα Χριστούγεννα και ως απάντηση στην παραλλαγή «Όμικρον» γιατί η κατάσταση πράγματι δεν φαίνεται καλή… Έχουμε πολλούς θανάτους. Θα ενισχύσουμε τον μηχανισμό εμβολιασμού καθιστώντας τον υποχρεωτικό για κάποιους επαγγελματικούς χώρους. Το εξετάζουμε και σίγουρα θα συζητήσουμε για αυστηρότερους περιορισμούς σε συγκεκριμένους χώρους για τους ανεμβολίαστους», λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ήδη με την εμφάνιση της «Όμικρον», στα τέλη Νοεμβρίου, η Πολωνία απαγόρευσε τις πτήσεις από επτά χώρες της Αφρικής, επεξέτεινε την περίοδο καραντίνας για κάποιους ταξιδιώτες και μείωσε τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 13.250 νέα κρούσματα κορονοϊού και 25 θανάτους που συνδέονται με την COVID, αλλά οι αριθμοί είναι συνήθως χαμηλότεροι μετά το σαββατοκύριακο. Η Πολωνία, με συνολικό αριθμό κατοίκων 38 εκατομμύρια, έχει καταγράψει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας και 85.700 θανάτους. Επίσης, έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού (54%), με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 66,4%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments