Αρχική Videos Και η Ουγγαρία λέει “όχι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητάει περιορισμό των εξουσιών...

Και η Ουγγαρία λέει “όχι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητάει περιορισμό των εξουσιών της

0

Τα μέλη του ουγγρικού κοινοβουλίου ενέκριναν ψήφισμα που ζητά τον περιορισμό των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό το όργανο της ΕΕ έχει φέρει τη δημοκρατία στην Ευρώπη «σε αδιέξοδο».

Το ψήφισμα, ζητά να επιτραπεί στα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ να ασκήσουν βέτο σε κάθε νόμο που προτείνεται σε επίπεδο Ένωσης, ο οποίος θα μείωνε τη νομοθετική εξουσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να διορίζονται από τα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ και όχι να εκλέγονται στις εκλογές στις χώρες τους όπως πριν.

«Η Ευρωπαϊκή δημοκρατία πρέπει να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει γιατί δεν είναι έτοιμη για τις προκλήσεις της εποχής μας», αναφέρεται στο ψήφισμα. Το ουγγρικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα σε μια περίοδο που η ΕΕ εμποδίζει τη χορήγηση δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία από το ταμείο ανάκαμψης και με τη μορφή δανείων, λόγω της άποψης ότι η δεξιά κυβέρνηση του Όρμπαν δεν σέβεται τα πρότυπα της κράτος δικαίου και ότι δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments