Αρχική Videos Και η Ελβετία υπέγραψε τις κυρώσεις της Ε.Ε κατά της Ρωσίας

Και η Ελβετία υπέγραψε τις κυρώσεις της Ε.Ε κατά της Ρωσίας

0

Ενόψει της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας έλαβε την απόφαση να εγκρίνει τα πακέτα κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ. Τα περιουσιακά στοιχεία των φυσικών προσώπων και εταιρειών που περιλαμβάνονται στο χρηματιστήριο δεσμεύονται με άμεση ισχύ. Οι οικονομικές κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται επίσης να εφαρμοστούν με άμεση ισχύ.  

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να αναστείλει εν μέρει τη συμφωνία του 2009 για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων για τους Ρώσους υπηκόους καθώς και να επιβάλει απαγορεύσεις εισόδου σε ορισμένα άτομα που έχουν σχέση με την Ελβετία και είναι κοντά στον Ρώσο πρόεδρο.

Επιπλέον – σύμφωνα με το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – ο ελβετικός εναέριος χώρος θα είναι κλειστός για όλες τις πτήσεις από τη Ρωσία και για όλες τις κινήσεις αεροσκαφών με ρωσική σήμανση, με εξαίρεση τις πτήσεις για ανθρωπιστικούς, ιατρικούς ή διπλωματικούς σκοπούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments