Αρχική Επικαιρότητα Και η Αυστραλία θα αρχίσει να εμβολιάζει τις ηλικίες 5- 11 ετών

Και η Αυστραλία θα αρχίσει να εμβολιάζει τις ηλικίες 5- 11 ετών

0
A person in protective face mask walks along the harbour waterfront across from the Sydney Opera House during a lockdown to curb the spread of coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Sydney, Australia, October 6, 2021. REUTERS/Loren Elliott
Dodekanisos

Η Αυστραλία θα αρχίσει να χορηγεί εμβόλια κατά του κορονοϊού στις ηλικίες 5 με 11 ετών από τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον. «Αυτά είναι καλά νέα για εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη χώρα που επιθυμούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν», επεσήμανε ο Μόρισον σε ανκοίνωσή του.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία από τον Καναδά, η ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας αρμόδια για τα εμβόλια συνέστησε να μεσολαβεί διάστημα οκτώ εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου που χορηγείται στα παιδιά. Το οποίο μπορεί να μειωθεί στις τρεις εβδομάδες εφόσον υπάρχει έξαρση της επιδημίας.

Αρχικά στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer. Ενώ η ρυθμιστική αρχή θα εξετάσει και αυτό της Moderna για το οποίο αναμένεται να αποφανθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η απόφαση για τον εμβολιασμό παιδιών ελήφθη την ώρα που οι αρχές της Αυστραλίας προσπαθούν να επιταχύνουν τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου. Η χώρα ήδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστό εμβολισμού παγκοσμίως. Σχεδόν το 90% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα περίπου το 70% των εφήβων ηλικίας 12 με 15 ετών έχει επίσης εμβολιαστεί πλήρως.

Οι αρχές στην Αυστραλία κάνουν έκκληση στους πολίτες να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου καθώς ανησυχούν για την μετάλλαξη «Όμικρον», η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, την ώρα μάλιστα που παρατηρείται σταθερή άνοδος στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων εδώ και δύο μήνες.

Τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στο στέλεχος «Δέλτα». Όμως έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μολύνσεων λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»,η οποία πρωτοεντοπίστηκε στην Αυστραλία πριν δύο εβδομάδες περίπου. Πλέον έχουν καταγραφεί στη χώρα περίπου 50 κρούσματα, τα περισσότερα από τα οποία στο Σίδνεϊ. Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 225.000 κρούσματα covid-19 και 2.084 θανάτους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments