Αρχική Videos ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICKS

ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICKS

0

«Ρωτάτε γιατί η Ρωσία προέβη σε τέτοιες ενέργειες. Θα σας απαντήσω με μια φράση, την οποία μοιράστηκαν μαζί μου οι Ρώσοι συνάδελφοί μου. Ξεκίνησαν την επιχείρηση για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας των κατοίκων του Ντονμπάς». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο ειδικός εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για τις ευρασιατικές υποθέσεις Λι Χούι, όταν ρωτήθηκε σχετικά από Δυτικούς δημοσιογράφους. Τα σχόλια του έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου της Ένωσης Δημόσιας Διπλωματίας της Κίνας στο Πεκίνο μετά τη διεθνή περιοδεία του.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε στο Ευρωπαίους ομολόγους του να σκεφτούν πολύ καλά γιατί αναπτύχθηκε η ουκρανική σύγκρουση και γιατί η Ρωσία είχε ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. «Όταν βρισκόμουν στην Ευρώπη, κάλεσα τους συναδέλφους μου από ευρωπαϊκά κράτη να σκεφτούν σκληρά για τις βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής σύγκρουσης», είπε ο Λι μεταξύ άλλων, κάνοντας μια προσέγγιση στους λόγους της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Όπως διευκρίνισε ο Κινέζος διπλωμάτης, ανεξάρτητα από τα αίτια της ουκρανικής κρίσης «είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατό μέσω διαπραγματεύσεων με πολιτικό τρόπο». Το διάστημα 15-26 Μαΐου, ο Λι Χούι επισκέφθηκε την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι και με διπλωμάτες από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments