Αρχική Videos Και δεύτερο Κινέζικο κατασκοπευτικό αερόστατο στις ΗΠΑ!

Και δεύτερο Κινέζικο κατασκοπευτικό αερόστατο στις ΗΠΑ!

0

Ένα κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο εντοπίστηκε πάνω από τη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Παρασκευή, μια ημέρα αφότου ένα παρόμοιο σκάφος εθεάθη στους ουρανούς των ΗΠΑ, προκαλώντας την ακύρωση ενός σπάνιου ταξιδιού στο Πεκίνο από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken.

Το Πεντάγωνο είπε ότι το πρώτο αερόστατο κατευθύνεται τώρα προς τα ανατολικά πάνω από τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες , προσθέτοντας ότι δεν καταρρίφθηκε για λόγους ασφαλείας. Αργότερα την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ δήλωσε: «Βλέπουμε αναφορές για ένα μπαλόνι που διέρχεται από τη Λατινική Αμερική.

Τώρα εκτιμούμε ότι πρόκειται για άλλο ένα κινεζικό αερόστατο επιτήρησης», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή θέση του. Λίγες στιγμές πριν από την απόφαση του Μπλίνκεν να ακυρώσει το ταξίδι του — με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών — η Κίνα εξέδωσε μια σπάνια δήλωση λύπης για το πρώτο αερόστατο και κατηγόρησε τους ανέμους για την ώθηση ενός πολιτικού αερόπλοιου στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανώτερο Κινέζο αξιωματούχο Wang Yi, ο Blinken είπε ότι «κατέστησε σαφές ότι η παρουσία αυτού του μπαλονιού παρακολούθησης στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας των ΗΠΑ και του διεθνούς δικαίου, ότι είναι μια ανεύθυνη πράξη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments