Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Ηχηρό «χαστούκι» του Διαγόρα! (video)

Ηχηρό «χαστούκι» του Διαγόρα! (video)

8
agoi diagoras
Dodekanisos

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι του τοπικού ανδρικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ ο Διαγόρας. Κέρδισε στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου με 85 – 61 τους Αγίους Θεοδώρους και κατάφερε να σταματήσει το νικηφόρο τους σερί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο «γηραιός υπερκάλυψε και την διαφορά των οκτώ πόντων που είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι και πλέον αν κερδίσει και τον Ιβίσκο μπορεί να τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι, ουσιαστικά αποτέλεσε ένα ηχηρό «χαστούκι» του Διαγόρα στην ομάδα των Αγίων Θεοδώρων και ένα εντυπωσιακό «στοπ» που ίσως πολλοί να μην περίμεναν.
Η κριτική των δεκαλέπτων (από τον Γιάννη Αρφαρά)
Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα για τον Διαγόρα που έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή. Ήταν …εκνευριστικά εύστοχος κυρίως έξω από την γραμμή των 6.75μ. και προηγήθηκε στο πεντάλεπτο 4 – 14 προκαλώντας πανικό στους γηπεδούχους. Οι Άγιοι Θεόδωροι στο διάστημα αυτό ήταν φανερό πως είχαν πρόβλημα να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι. Ο Διαγόρας συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο και τελείωσε το δεκάλεπτο στο +12 (13 – 25).
Ο «γηραιός» είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη συνέχεια. Με σκληρή άμυνα και σωστό τρόπο ανάπτυξης, συνέχισε πιστά το σχέδιο του. Από την άλλη οι Αρχαγγελίτες έμοιαζαν αφενός πελαγωμένοι στην επίθεση και αφετέρου ετ ανήμποροι να ανταποκριθούν στην άμυνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό, μεγάλη συμβολή στο σκοράρισμα για τον Διαγόρα είχε ο Αλέξανδρος Σαρίκας ο οποίος πέτυχε 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Το ημίχρονο «έκλεισε» στο 26 – 40.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Διαγόρας ήταν και πάλι ουσιαστικός σε επίθεση και άμυνα. Η ομάδα του Αρχαγγέλου προσπαθούσε κυρίως με ατομικές ενέργειες ενώ ακόμα και όταν επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης δεν μπόρεσε να σταματήσει ούτε τις διεισδύσεις ούτε και τα σουτ των αντιπάλων. Έτσι το δεκάλεπτο τελείωσε με 39 – 62.
Οι παίκτες του Γιάννη Τσακίρη ήταν κυρίαρχοι στο παρκέ και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο οργανωτικό κομμάτι, Δ. Λαζαρίδης και Δρόσος έπαιρναν άριστα και στο σκοράρισμα υπήρχε πλουραλισμός. Οι Άγιοι Θεόδωροι αν και προσπάθησαν να βρουν ρυθμό δεν τα κατάφεραν και μοιραία ηττήθηκαν εύκολα από μια σαφώς καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα. Τελικό σκορ 61 – 85.
Κορυφαίοι του Διαγόρα οι Σαρίκας (πρώτο ημίχρονο), Δρόσος, Σκλήβας και Δ. Λαζαρίδης. Από το …ναυάγιο των Αγίων Θεοδώρων ουδείς κατάφερε να ξεπεράσει τη μετριότητα.
Καλή ήταν η διαιτησία των κ. Ξανθού και Νικηφορίδη
Διαιτήτευσαν οι κ. Ξανθός και Νικηφορίδης
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (Π. Παπακώστας): Βογιατζής 17, Παπανικολάου, Ξυπολιτάς 2, Βλαχοδήμος 15 (1), Αυγενικού 5, Σιώκος, Σκορδάλης 10 (2), Κούρος 6, Γκογκίδης 6
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Ι. Τσακίρης): Σαρίκας 16 (4), Δρόσος 12 (4), Καλλιγάς 5, Δ. Λαζαρίδης 6, Παναγιωταράκος 7, Εκκινέ 10 (2), Μ. Λαζαρίδης 8 (2), Σκλήβας 21
{youtube}wqHKAAp1RVQ{/youtube}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mpampis6
mpampis6
10 years ago

ela o vasilias sto throno tou pali.

Tifozi Diagoras
Tifozi Diagoras
10 years ago

so easy se kerkida kai gipedo,mpravo mages!!!!

bartos
bartos
10 years ago

αντε και στο ποδοσφαιρο…..!!!!!

nikos
nikos
10 years ago

NAI PISTEPSE TO

alaska
alaska
10 years ago

Afou sto podosfairo dn kanete re paidia… na xarite kai ligo me to mpasket…

panoramix6
panoramix6
10 years ago

[quote name=”alaska”]Afou sto podosfairo dn kanete re paidia… na xarite kai ligo me to mpasket…[/quote]
re karakiozi triantene ante @@@@@@@@@ re pouthenopoule..oloi mera edo mesa exeis 3-4 pseytika profil kai mas prizeis ta oumpala gia to koloxori sou..esy eilikrina den prepei na exeis logo yparkseis,prepei na exeis terma psyxologika logo @@@@@@@@ kai periton kilon kai kselampikerneis edo mesa gia na zeis mera me tin mera. alla opos sou eipa pio palia eisai mia kota lyrati pou ekei poy prepei arxizeis tis xairetoures kai ta den eimai ego..ante trava mia paxia tora na isioseis karmiri.

kapoios6
kapoios6
10 years ago

[quote name=”alaska”]Afou sto podosfairo dn kanete re paidia… na xarite kai ligo me to mpasket…[/quote]
[quote name=”alaska”]Afou sto podosfairo dn kanete re paidia… na xarite kai ligo me to mpasket…[/quote]
re vounisie arakse ekei me to xorio sou mpetovlaka kai min asxolise me sylogous pou pernoun protathlimata kai kypela se ola ta athlimata apo ton ianouario..ante me to koloxori sas mas ta kanate tsourekia gamo ton ilithio pou edose sima gia internet ialyso..AVE VLAKS

alaska
alaska
10 years ago

Exete dikio …. kalisperaaa… 😉