Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Ήττα για τον Κολοσσό από τη Λάρισα

Ήττα για τον Κολοσσό από τη Λάρισα

0
Dodekanisos

Την ήττα με 83-80 από τη Λάρισα γνώρισε ο Κολοσσός H Hotels, για την 7η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League.

Εξαιρετική εκκίνηση στην αναμέτρηση έκανε η ομάδα μας, με αποτέλεσμα να φτάσει στο +12 (17-5), στα πρώτα πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, οι «θαλασσί» έχασαν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα, αλλά η επίθεση ήταν αποτελεσματική και έτσι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (27-19).

Ούτε στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου βελτίωσαν την εικόνα τους οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, με την αστοχία και τα λάθη να επιτρέπουν στη Λάρισα να ροκανίζει συνεχώς τη διαφορά και να μειώνει ακόμη και στο καλάθι (38-36). Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, με τον Κρομά να διαμορφώνει το 40-36.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της ομάδα μας και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά (41-44). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «θαλασσί» κυνηγούσαν στο σκορ, με τον Μωραΐτη να ισοφαρίζει (53-53), στο 29’. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο η άμυνα πάλι δεν ήταν αποτελεσματική και έτσι η Λάρισα έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +4 (54-58).

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, η ομάδα μας έφερε το ματς ίσα (58-58), με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα ξέσπασμα και να πηγαίνουν στο +8 (58-66). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ζεστάθηκαν έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν αρχικά (73-73) και με τον Τσαλμπούρη να περάσουν μπροστά (78-75), στο 39’. Ωστόσο, οι κακή περιφερειακή άμυνα επέτρεψε στη Λάρισα να πάρει το προβάδισμα (79-81) στα τελευταία δευτερόλεπτα και να πάρει τη νίκη με το τελικό 80-83.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 40-36, 54-58, 80-83

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 11, Μπρέιζελτον 11 (2τρ., 10ασ.), Τζάκσον 12 (2), Μπρούσεβιτς, Κρομά 26 (3), Τσαλμπούρης 8 (2), Πουλιανίτης, Καλογιαννίδης, Μωραΐτης 6 (2), Ντάνιελς 1, Τουτζιαράκης 5, Παύλος.

Λάρισα (Αγγέλου): Χάμιλτον 5, Μπερχανεμέσκελ 8, Χάρις 8 (2), Φλόιντ 10, Παπαντωνίου 14 (3), Ρέινολντς 13 (3), Χείλαρης 4, Τσιλούλης 2, Παρκς 19.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είναι ένα δύσκολο απόγευμα για εμάς. Κάναμε μία πολύ κακή ήττα που έρχεται σε μία χρονική στιγμή, που η ομάδα ήταν σε ένα θετικό μομέντουμ. Είναι μία ήττα που σίγουρα μας κοστίζει και σίγουρα μας πάει πίσω. Νομίζω ότι πληρώσαμε το γεγονός ότι δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να νικήσει εδώ μέσα. Από ‘κει και πέρα, μπήκαν δύσκολα και απίθανα καλάθια και έγιναν φάσεις στις οποίες δεν ευνοηθήκαμε ούτε μία φορά. Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε το αποτέλεσμα αυτό πίσω και να συνεχίσουμε. Γιατί η συνέχεια είναι αρκετά δύσκολη για εμάς».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ: «Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Κολοσσός φέτος έχει μία ομάδα που έχει χαρακτήρα και προσανατολισμό. Εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτή την επιτυχία. Είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς και θα πρέπει να αναλύσουμε από πού προήλθε… Ήρθε από μία ψυχολογική αντίδραση των παικτών ή είναι από το πλάνο μας; Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά την επόμενη αγωνιστική, γιατί την πίεση σήμερα την είχε ο Κολοσσός και όχι εμείς. Την επόμενη αγωνιστική θα την έχουμε εμείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα ψυχολογικά με αρχές συναδελφικότητας και βήμα-βήμα να χτίσουμε και τη φιλοσοφία της μέσα στο γήπεδο, αρχής γενομένης στην άμυνα, γιατί σήμερα στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε καλή αντίδραση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments