Αρχική Videos “Ηθική επιταγή η εύρεση της προέλευσης του κορωνοϊού!”

“Ηθική επιταγή η εύρεση της προέλευσης του κορωνοϊού!”

0

«Ηθική υποχρέωση» χαρακτήρισε την ανακάλυψη της προέλευσης του κορωνοϊού ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όλες οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν», τονίζοντας ότι το όργανο του ΟΗΕ παραμένει δεσμευμένο να βρει πώς προέκυψε ο ιός. Πριν λίγο καιρό η Wall Street Journal ανέφερε σε έρευνα της ότι η πανδημία θα μπορούσε να προκλήθηκε από μια ακούσια διαρροή κινεζικού εργαστηρίου, αυξάνοντας ουσιαστικά την πίεση στον ΠΟΥ να βρει απαντήσεις. Το Πεκίνο αρνείται κατηγορηματικά πάντως αυτό το ενδεχόμενο.

«Η κατανόηση της προέλευσης του #COVID19 και η διερεύνηση όλων των υποθέσεων παραμένει: μια επιστημονική επιταγή, για να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε μελλοντικές επιδημίες (και) μια ηθική επιταγή, για χάρη των εκατομμυρίων ανθρώπων που πέθαναν και εκείνων που ζουν με τον μακροχρόνιο κορωνοϊό», έγραψε στο twitter ο Γκρεμπρεγέσους.

Η ανάρτηση του έγινε με τη συμπλήρωση τριών ετών από τότε που ο ΠΟΥ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «πανδημία» για να περιγράψει το παγκόσμιο ξέσπασμα του κορωνοϊού. Το 2021, μια ομάδα υπό την ηγεσία του ΠΟΥ πέρασε εβδομάδες μέσα και γύρω από τη Γουχάν της Κίνας όπου αναφέρθηκαν τα πρώτα ανθρώπινα κρούσματα και είπε σε κοινή έκθεση ότι ο ιός πιθανότατα είχε μεταδοθεί από νυχτερίδες σε ανθρώπους μέσω άλλου ζώου, αλλά χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα.  Έκτοτε, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει μια επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για επικίνδυνα παθογόνα, αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κανένα συμπέρασμα για το πώς ξεκίνησε η πανδημία, λέγοντας ότι λείπουν βασικά στοιχεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments