Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ήταν άσκηση, αν ήταν φωτιά;

Ήταν άσκηση, αν ήταν φωτιά;

0
Dodekanisos

Σήμερα (Τρίτη 25/4) το πρωί κατά τις 9.10 σημειώθηκε ένα περιστατικό που δεν μας τιμάει ως πολίτες και ως «σύγχρονη» πόλη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου είχε προγραμματίσει άσκηση ετοιμότητας αλλά με το έναυσμα που δόθηκε τα τρία μεγάλα αυτοκίνητα που συμμετείχαν μπλοκαρίστηκαν με το «καλημέρα». Αιτία? Η λάθος στάθμευση αυτοκινήτων μεταξύ του Δημαρχιακού μεγάρου και του κτιρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Οι σειρήνες των οχημάτων της ΠΥΡ ήχησαν και περίπου μετά από πέντε λεπτά εμφανίστηκε ο ένα οδηγός που μετακίνησε το αυτοκίνητο του και τα πυροσβεστικά μπόρεσαν να ξεκινήσουν την άσκηση τους, το έτερο αυτοκίνητο που ήταν και η βασική αιτία του συμβάντος, είχε δεχτεί ήδη κλήση για την λάθος-παράνομη στάθμευση του και στην συνέχεια του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από τα αρμόδια όργανα.

Ωστόσο, θα έλεγα ότι έγινε μια αμέλεια, το συγκεκριμένο όχημα παρέμεινε εκεί στην ίδια θέση και δεν το φόρτωσε ο γερανός ώστε να ελευθερώσει το «πέρασμα της Κασσάνδρας» που βρήκαν μπροστά τους τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Φάνηκε για ακόμα μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει με την μετακίνηση των αυτοκινήτων της πυροσβεστικής στο κέντρο της πόλης μας.

Συνεχίζουμε να απορούμε και να ερωτούμε  όλους τους εμπλεκομένους στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ, πότε θα στεγαστεί εκτός πόλεως η ΠΥΡ Ρόδου για να κάνει γρήγορα και έγκαιρα τις πολύτιμες επεμβάσεις της, γιατί είναι γνωστό πως κάθε λεπτό που χάνεται είναι πολύτιμο για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΤΙΑ. ΑΥΡΙΟ?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments