Αρχική Videos Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός… αλλιώς «τσουχτερά» πρόστιμα!

Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός… αλλιώς «τσουχτερά» πρόστιμα!

0
Dodekanisos

Η κυβέρνηση στην Ιταλία ενέκρινε την Τρίτη (14/12) την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην χώρα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Σκοπός η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, μία σειρά μέτρων, τίθενται σε ισχύ προσεχώς. Με απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, επιβάλλεται καραντίνα πέντε ημερών στους μη εμβολιασμένους πολίτες που φθάνουν στην Ιταλία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για όποιον έχει εμβολιαστεί, θα είναι αρκετό να φέρει μαζί του αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Από σήμερα Τετάρτη δε, τίθεται σε ισχύ και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για αστυνομικούς, καραμπινιέρους, μέλη του στρατού, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν, θα διακοπεί η καταβολή του μισθού. Επίσης θα τους ζητηθεί να παραδώσουν προσωρινά το όπλο τους, τις χειροπέδες, όπως και την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Σε όποιον προσπαθήσει να συνεχίσει να εργάζεται και να αποφύγει τους ελέγχους θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.500 ευρώ. Για τους ανώτερους υπαλλήλους και τα στελέχη οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι πραγματοποιούν ελλιπείς ελέγχους, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τόσο τους εργαζόμενους στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments