Αρχική Επικαιρότητα Ιταλία: «Μπλόκο» της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους στα γήπεδα

Ιταλία: «Μπλόκο» της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους στα γήπεδα

0
Φίλαθλοι της Sampdoria στο «Luigi Ferraris Stadium». Πηγή: football-italia.net
Dodekanisos

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που επικαλείται πληροφορίες της Ιταλικής «Corriere della Sera», η κυβέρνηση στην Ιταλία επεξεργάζεται την μελέτη και επιβολή νέων μέτρων, προκειμένου να μεταπείσει όσους παραμένουν μη εμβολιασμένοι με τον αριθμό να υπολογίζεται σε 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν από το σούπερ πράσινο πάσο, που δεν θα λαμβάνεται πλέον με το τεστ, ως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες. 

Από το πλαίσιο αυτό, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί και το αθλητικό κομμάτι. Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τώρα, όσοι δεν εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο γήπεδο. Όπως δεν θα μπορούν να πάνε σε εστιατόριο, κινηματογράφο, θέατρο ή άλλα μέρη.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον ιό να υπαγορεύσει τους κανόνες. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν κάνει το καθήκον τους», τονίζει ο πρόεδρος της Περιφέρειας της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

Ορισμένες περιφέρειες πιέζουν ακόμη και για να βραχύνουν τη διάρκεια του εμβολιασμού για το “πράσινο πάσο” ακόμα και στους 6 μήνες. 

Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχει επίσης το θέμα των test. Ιδίως όσον αφορά την αξιοπιστία και τη διάρκεια τους, που θα μπορούσε να μειωθεί από τις 72 στις 48 ώρες για το μοριακό και από τις 48 στις 24 για τα αντιγονικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από μεθαύριο θα είναι υποχρεωτική η προστατευτική μάσκα σε ανοικτούς χώρους και η μάσκα Ffp2 για την χρήση των μέσων μεταφοράς. Την ίδια στιγμή, σε είκοσι δήμους που βρίσκονται στην Άνω Αδίγη (σε μεγάλο μέρος πρόκειται για γερμανόφωνη περιοχή), στους οποίους καταγράφονται και τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων, αποφασίσθηκε η επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα κατεβάζουν ρολά στις 6 το απόγευμα. Ενώ θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments