Αρχική Videos Ιταλία: Έτοιμοι να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ιταλία: Έτοιμοι να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

0
Dodekanisos

Στο δρόμο της επιστροφής τους βρίσκονται στην Ιταλία οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή γιατί δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Είναι κάτι που δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας Orazio Schillaci, τονίζοντας ότι είναι κάτι που επεξεργάζεται από τη νέα κυβέρνηση προκειμένου άπαντες να επιστρέψουν πριν από το τέλος του έτους.

 

«Έξι μήνες μετά την αναστολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο μετάδοσης του COVID-19, ο υπουργός Υγείας Orazio Schillaci θεωρεί απαραίτητο να ξεκινήσει μια προοδευτική επιστροφή στην κανονικότητα στη δραστηριότητα και τη συμπεριφορά, βάσει κριτηρίων ευθύνης και σεβασμού τους ισχύοντες νόμους», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Ο Schillaci ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο δεν θα παρέχει πλέον ημερήσιο δελτίο με αριθμούς λοιμώξεων από COVID-19, νοσηλεία και θανάτους. Αντίθετα, αυτές οι πληροφορίες θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Οι αλλαγές σηματοδοτούν μια πλήρη στροφή σε σχέση με τις πολιτικές του προκατόχου του Schillaci, Roberto Speranza, ο οποίος επέτρεψε στους εργοδότες των νοσοκομείων να αναστείλουν χωρίς αμοιβή οποιονδήποτε εργαζόμενο αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Η νέα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni , δεσμεύτηκε να μην ακολουθήσει την κυβέρνηση Ντράγκι στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοΪού, λέγοντας πως «παρά τους σκληρούς περιορισμούς που τέθηκαν σε εκατομμύρια πολίτες, η χώρα είχε από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και μολύνσεων στην Ευρώπη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments