Αρχική Επικαιρότητα Ιταλία: Χορήγηση τρίτης δόσης και στις ηλικίες 16 και 17 ετών

Ιταλία: Χορήγηση τρίτης δόσης και στις ηλικίες 16 και 17 ετών

0
naftemporiki.gr
Dodekanisos

Την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ηλικιακές ομάδες 16 και 17 ετών, καθώς και στις ηλικίες 12 με 15 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αποφάσισε το υπουργείο Yγείας της Ιταλίας. Ενώ μέσα στον Ιανουάριο ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει αν η αναμνηστική δόση μπορεί να χορηγηθεί σε όλους τους εφήβους ηλικίας 12 με 15 ετών.

Λόγω της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού (έφτασαν τα 50.599, ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι απαγόρευσε όλες τις υπαίθριες γιορτές. Αλλά και εκείνες σε κλειστούς χώρους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην Ιταλία οι θάνατοι ανέρχονται στους 141 και σε σύνολο 929.775 διαγνωστικών τεστ, το 5,4% προκύπτει θετικό.

Όσον αφορά στις αποφάσεις της κυβέρνησης Ντράγκι, έχουν προκαλέσει δυσφορία και απογοήτευση στους ιδιοκτήτες ντίσκο, κλαμπ και ξενοδοχείων. Οι επιχειρηματίες αυτοί, υπογραμμίζουν ότι η οικονομική ζημιά που θα υποστούν θα είναι τεράστια. Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, απαντώντας στους ιδιοκτήτες τόνισε ότι στη συγκεκριμένη φάση δεν υπήρχε καμία απολύτως εναλλακτική λύση.

Τέλος, η Ιταλία έχοντας θέσει ως στόχο την μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, έλαβε νέα πιο αυστηρά μέτρα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments