Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Ησυχία δεν βρίσκει…

Ησυχία δεν βρίσκει…

0
6
Dodekanisos
Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει τα δύο έγγραφα που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ την άνοιξη και αφορούν δύο ματς, ένα της Football League και ένα του Κυπέλλου, στα οποία υπάρχουν ύποπτα στοιχηματικά πονταρίσματα. Συγκεκριμένα, στον αγώνα Ηλιούπολης-Λεβαδειακού για το το πρωτάθλημα της Football League αναφέρονται τα εξής: «Η εταιρεία Expekt, που έχει στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έριξε μέσα σε λίγες ημέρες σταδιακά την απόδοση του Λεβαδειακού από 2.35 στο 1.30. Αυτές οι αλλαγές δείχνουν εμπιστοσύνη στη νίκη του Λεβαδειακού πριν από το παιχνίδι.
Η εμπιστοσύνη εντάθηκε λίγο πριν από την έναρξη του ματς και δεν δικαιολογούνταν από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Εξετάζοντας τις αποδόσεις της Expekt, που πάντα είναι καλά ενημερωμένη στους ελληνικούς αγώνες, μπορούμε να πούμε ότι η υποστήριξη του Λεβαδειακού δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει προγενέστερη γνώση ότι θα κερδίσει το παιχνίδι».
Παράλληλα, η έκθεση της UEFA κάνει λόγο και για την απουσία του συγκεκριμένου αγώνα από τους Ασιάτες μπουκμέικερ, η οποία είναι ύποπτη, όπως και ο τζίρος που συγκέντρωσε το ματς μέχρι την έναρξή του (167.128 ευρώ την στιγμή που ο μέσος όρος σε αυτά τα ματς είναι 17.829).
Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ο Live στοιχηματισμός τη στιγμή που το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Ηλιούπολης και η νίκη του Λεβαδειακού έδινε μόνο 2.75, όπου σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι κοντά στο 7.80, και το ματς τελικά έληξε με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη με 2-4.
Το δεύτερο έγγραφο αφορά το ματς κυπέλλου μεταξύ Διαγόρα και Ατρομήτου. Η πτώση του διπλού του Ατρομήτου σε διάφορες εταιρείες από το 2.24 στο 1.31 και το «άνοιγμα» του παιχνιδιού στην Ασία την ημέρα του αγώνα θεωρούνται ύποπτα για τους ανθρώπους της UEFA, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα της Ρόδου έχει οικονομικά προβλήματα.
Το γεγονός αυτό, με τις μεγάλες αλλαγές στην απόδοση, θεωρείται λογικό όταν υπάρξουν αγωνιστικά προβλήματα, όμως μόνο ο Ατρόμητος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αυτόν του Μιχαηλίδη. Όσον αφορά το ποσό που πονταρίστηκε, αυτό ξεπέρασε τις 650.000 ( Μ.Ο. Σε αντίστοιχα ματς είναι 110.000 ευρώ) και το 99% ήταν υπέρ του Ατρομήτου.
Τέλος, για τα εν λόγω ματς αναφέρονται και χρήστες από λογαριασμούς οι οποίοι ανοίχτηκαν στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, που πόνταραν υψηλά ποσά και φυσικά κέρδισαν και παράλληλα οι συγκεκριμένοι παίκτες είχαν ποντάρει και σε άλλα ύποπτα ματς.

πηγή: www.soccerplus.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments